Inno Tähismaa • 6. november 2000 kell 15:14

Riigikogu liikmed kahtlustavad Isamaaliitu korruptsioonis

Riigikogu juhatus edastas täna riigikogu liikmete Sven Mikseri, Jaanus Marrandi ja Georg Pelisaare arupärimise peaministrile Mart Laarile, kus Isamaaliitu seostatakse korruptiivses koostöös Sotsioloogiliste Uuringute Keskusega.

Tänavu 31. oktoobril vahendas uudisteagentuur BNS uudise selle kohta, et valitsuse pressibüroo tellis Sotsioloogiliste Uuringute Keskuselt avaliku arvamuse küsitluse, milles uuriti toetust võimalikele Tallinna linnapeakandidaatidele. Intervjuus BNSile ei eitanud valitsuse pressibüroo direktor Kaarel Tarand selle uuringufirma seotust Isamaliiduga.

Arupärijad käsitlevad seda juhtumit parteipoliitilise propaganda finantseerimisena riigi rahakotist ning paluvad peaministril sellele oma hinnang anda. Samuti soovitakse teada, kas nimetatud uuring üldse viidi läbi ja kas selle läbi viinud firma on Isamaaliitu rahaliselt toetanud.

Hetkel kuum