• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu linn sai õiguskantslerilt õiguse

  Õiguskantsler tegi teede- ja sideministrile ettepaneku viia tema määrus, mis andis kohalikule omavalitsusele õiguse kehtestada taksode vanuse ülempiir, vastavusse ühistranspordi- ja põhiseadusega, kirjutab Tartu Postimees.

  Oktoobri algul pöördus Tartu linnavalitsus õiguskantsleri poole palvega kontrollida ministri määruse ('Sõitjate bussiliiniveo, bussijuhuveo, taksoveo ja pagasiveo üldeeskiri') vastavust seadustega.
  Lisaks takso vanuse ülempiirile lubas määrus kohalikel omavalitsustel kehtestada nõudeid takso komplektsuse, uste arvu jms kohta.
  Tartu linnavalitsus leidis, et ühistranspordiseaduses pole ministrile selliseid volitusi antud ja põhiseaduse järgi tohib Eestis ettevõtlust piirata vaid seadusega. Ministri määrus pole aga võrdne seadusega.
  Tartu linnasekretär Jüri Mölder on Tartu Postimehele öelnud, et määrus annab suvalisele ametnikule õiguse suvaline sõiduauto taksosõitmisest kõrvale jätta.
  'Tartu linnavalitsus leiab, et taksondus on juba praegu piisavalt reguleeritud,' lisas Mölder. 'Pealegi kehtib Eestis ka turumajandus. See on kliendi valik, kas ta istub vanasse ja räämas taksosse või mitte.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Kõrge maagaasi hind tõi Equinorile rekordilised tulemused
Equinori kolmanda kvartali tulemused ületasid tänu kõrgetele gaasi hindadele ootuseid, kuid aktsia hind hakkas ikkagi kukkuma, vahendab Reuters.
Equinori kolmanda kvartali tulemused ületasid tänu kõrgetele gaasi hindadele ootuseid, kuid aktsia hind hakkas ikkagi kukkuma, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Amsterdami kohus otsustas: sküütide kuld läheb Ukrainale
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.