Inno Tähismaa • 7. november 2000 kell 14:41

Eesti AGA üheksa kuu käive ulatus 69 mln kroonini

Tööstuslike ja meditsiiniliste gaaside turuliidri Eesti AGA üheksa kuu käive kasvas võrreldes möödunud aastaga 12% 69 mln kroonini, teatas ettevõtte esindaja.

AS Eesti AGA finantsjuhi Anneli Aljase sõnul tõusis käive eelkõige tänu valminud projektidele tööstusklientide juures ja uudsetele toodetele. 'Samas on tervikuna tööstusettevõtete majanduslik olukord paranenud ja tootmismahud suurenenud, mistõttu kasvanud ka nõudlus tooraine järele,' märkis Aljas.

Eesti AGA tarnib ja müüb tööstuslikke ja meditsiinilisi gaase enam kui 40 teeninduspunktis üle Eesti. Ettevõte müüb tööstuslikke gaase metalli-, keemia-, metallurgia-, tselluloosi-, paberi- ja toiduainetööstustele ning meditsiinilisi gaase haiglatele ja tervisekeskustele.

Eesti AGA ainuaktsionär on AGA/Linde kontsern, mis on paljude teiste tegevuste kõrval ka maailma üks juhtivaid balloongaaside tootjaid ja tarnijaid, andes tööd 45 000 inimesele. AGA oli teine välisfirma Eestis, kes peale taasiseseisvumist Eestisse oma tütarfirma asutas.

Aljase sõnul prognoosib AGA saavutada aasta lõpuks üle 90 miljoni krooni suuruse käibe.

Hetkel kuum