7. november 2000 kell 9:20

Merko 9-kuu kasum kahekordistus

Kontserni Merko Ehitus 2000. aasta 9 kuu konsolideeritud auditeerimata netokäive oli 910 mln krooni ja puhaskasum 39,7 mln krooni. 1999. aasta 9 kuu vastavad näitajad olid netokäive 523,9 mln krooni ja puhaskasum oli 18,7 mln krooni, arvestamata E.L.L. Kinnisvara eraldamisega tekkinud ühekordset finantskulu 56,2 mln krooni.

Merko Ehitus kontserni majandustulemused hõlmavad Merko Ehituse tulemusi ning 100% osalusega tütarettevõtete SIA Merks Lätis (tegeleb projektijuhtimise ja ehitusega), UAB Merko Statyba Leedus (tegeleb projektijuhtimise ja ehitusega), AS Gustaf (tegeleb ehitusega), samuti 66% osalusega tütarettevõte AS Merko Tartu (tegeleb ehitusega) ja 65% osalusega tütarettevõte OÜ Matek (tegeleb elamukonstruktsioonide tootmisega).

Lisaks tütarettevõtetele arvestati Merko Ehitus kontserni majandustulemustes 50 protsendise osalusega sidusettevõtteid Normanni Linnagrupi AS (tegeleb projektijuhtimisega) ja AS Insenervõrgud (tegeleb insenerehitusega) ning 25 protsendise osalusega sidusettevõtet AS Tartu Maja Betoontooted (tegeleb betoonelementide tootmisega).

Hetkel kuum