Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Noor, edukas, emigreerunud

  Täielik tipp on nn konsultatsiooni Ferrari McKinsey, USAs MBA-kraadiga lõpetanute eelistatavate töökohtade edetabeli esimene. McKinsey tegeleb juhtumitega, mille kohta võib Eestis ainult Economistist või Financial Timesist lugeda. Need on maailma juhtivate korporatsioonide konsulteerimine ja projektid, mis muudavad maailma. McKinsey on trendi- ja teoorialiider maailma ärimõtlemises.
  Endine Tallinna 13. Keskkooli medalist Marko Allikson (29) töötab McKinseys. Tal on MBA Tallinna Tehnikaülikoolist ja teeb samas praegu doktorikraadi. Enne McKinseyt oli Eestis Statoili marketingijuht ning juhatuse esimees reklaamiagentuuris.
  McKinseysse tööle pääseb ainult range sõela läbinud talent. McKinsey jaoks ei eksisteeri nn õiget tausta, kooli või kraadi, neile on oluline inimene. Ka töö on individuaalne: igaüks saab ise valida, millega, kellega ja kus ta töötab.
  Töö on rahvusvaheline ja kvaliteetne: töötatakse enamasti ettevõtete tippjuhtkonnaga. Mõni nädal tuleb rohkem lennutunde kui maa peal veedetud tunde, ütles Marko. Reisimise turismiosa kulub tavaliselt autos teel lennujaamast hotelli sülearvutiga töötades. Siiski, peale pikkade tööpäevade on ka pikki puhkuseperioode ning aeg pere jaoks. ?Praegune tulevikuplaan on edasine karjäär McKinseys,? ütles Marko. Olles ka Eestist McKinseysse tööjõu hõivamise juht, kutsub Marko kõiki noori üles proovima ning hea palga nimel pingutama.
  Microsoft on maailma tipptarkvara tootja. Juba teist aastat töötab seal 21aastane Targo Tennisberg arvutiinsenerina. ?Üks nooremaid olen siin küll, aga ma ei usu, et keegi sellest mingit numbrit teeks,? räägib Tennisberg. Bill Gatesi loodud tarkvarafirmas töötab 30 000 inimest, kolm neist on pärit Eestist. ?Asi on selles, et USAs valitseb kõrgtehnoloogia alal katastroofiline tööjõu puudus,? põhjendab Eesti poiss enda väljavalimist. ?Ainuüksi Microsoftis loetakse täitmata kohti tuhandetes,? ergutab ta teisi omasuguseid.
  Plaane, et ta jääbki USAsse, ei ole Targo teinud. ?Iga töökoht ammendab ennast mingi aja jooksul selle tasemeni, kus pole enam midagi uut õppida,? räägib edukat karjääri tegev nooruk.
  Erki Uustalust (25) sai rahvusvahelise magistriõppe maksundusprogrammi juht Leideni Ülikoolis Hollandis pärast sama programmi lõpetamist. Lisaks selle töötab ta poole kohaga teadurina Rahvusvahelises Fiskaaldokumentatsioonibüroos ja konsulteerib Balti riikide maksuteemadel. Erki jaoks on tema kogemus lükanud ümber esialgse arvamuse, et eestlaste konkurentsivõime välisturul ei ole piisav. ?Nõudlus maksuspetsialistide järele on rahvusvahelisel turul tohutu,? ütles Erki. Tema jaoks on oluline keskkonna surve, mis sunnib pidevalt õppima, seetõttu planeerib ta pärast projekti edukat lõppemist Hollandis edasi liikuda kas Londonisse või New Yorki.
  Hollandit peab Erki parima maksusüsteemiga maaks: ?See on nende majanduse alus, mitte et maksud oleks madalad, kuigi seda ka, kuid süsteem toimib, maksud laekuvad.? Samas töötab üks Erki Eesti tuttavaid just offshore-maksuteenuseid pakkuvas Stern & Co S.A.-s Panamas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Audiitorfirmade TOP 2: Eesti majandus väljub kriisist fundamentaalselt palju tugevama, kuid ka oluliselt suurema võlaga
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.