Merike Ojasson • 7. november 2000 kell 8:29

Vanglaametnikud ei pea olema Eesti kodakondsed

Valitsus kiitis täna heaks avaliku teenistuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille järgi ei nõuta alates jaanuarikuust vanglaametnikelt Eesti kodakondsust.

Avaliku teenistuse seaduse paragrahv 169 lubas ainult 1. jaanuarini 2001.a täitevametis töötada isikutel, kellel ei ole Eesti kodakondsust.

Seadusemuudatuse eesmärkideks on mitte rakendada aastani 2004 avaliku teenistuse seadusega ettenähtud kodakondsuse nõuet vanglates teenistuses olevate nooremametnike ning I ja II klassi valvurite suhtes ning pikendada ainult nende teenistuses olevate kõrgemate ametnike, vangla peainspektorite, vanemametnike ning I ja II klassi vanglainspektorite edasitöötamise võimalust, kes 1.jaanuariks 2001 on esitanud sooviavalduse Eesti kodakondsuse saamiseks.

Hetkel kuum