• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Positiivsed kvartalitulemused

  Kolmapäeval tegid oma majandustulemused teatavaks kaks firmat ? börsilt lahkuv Optiva Pank ning maiustusetootja Kalev.
  Optiva Pank kasvatas kolmanda kvartali kasumi mulluselt 2,4 mln kroonilt 4,5 mln kroonile, mis on positiivne, kuigi börsil see emotsioone ei tekita. Optiva Panga aktsia börsil kolmapäeval kauplemist ei leidnud. Võrreldes Ühispanga kolmanda kvartali tulemust (6,2 mln krooni) Optiva Panga omaga, võib öelda, et Optiva Pank on olnud väga edukas.
  Kalev teenis kolmandas kvartalis 3,4 mln krooni kasumit võrreldes mulluse 14,6 mln kroonise kahjumiga. Kalevi kolmanda kvartali käive kahanes 14,8 protsenti 74,3 mln kroonile. Kalevi aktsia oli ka börsil suurim tõusja 13,88 protsendiga, seda suuresti tänu enam kui 10 protsendisele ostu-müügihinna vahele. Aktsia lõpetas päeva 16 kroonil 370 750kroonise käibe juures.
  Äripäeva indeks tõusis 450,80 punktile ehk 0,15 protsenti. Tallinna börsil valitses kolmapäeval hingetõmbepaus pärast esmaspäevast-teisipäevast suurt käivet. Börsil tehti vaid 147 tehingut 13,2 mln krooni väärtuses.
  Erastamisväärtpaberi käive jäi vaid väheke alla kogu põhinimekirja ettevõtete aktsiate käibele. EVPga tehti 27 tehingut 5,5 mln krooni väärtuses, paber tõusis 0,7 protsenti 0,7180 kroonile. Hansapanga aktsia langes 0,18 protsenti 139,50 kroonile 2,4 mln kroonisel käibel. Ka Norma aktsia lõpetas kauplemispäeva miinuses ? sedapuhku 1,89 protsendiga 52 kroonil, aktsiaga kaubeldi 2,15 mln kroonise käibe juures. Eesti Telekomi aktsia tugevnes 0,77 protsenti 98,50 kroonini 1,4 mln kroonise käibe juures.
  XXL.EE aktsia leidis üle pikema aja kauplemist ? aktsia langes väikeses tehingus 22,67 protsenti 11,60 kroonile. XXL.EE aktsiale polnud päeva lõpuks väljas ei ostu- ega müüginoteeringut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.