• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  President Bush toetab USA aktsiaturgu

  Bushi presidendiks saamine on Ühendriikide aktsiaturu jaoks positiivne, sest maksude vähendamine suurendab ettevõtete kasumit ja soodustab eratarbimist, selgub Wall Streeti analüütikute ja investeerimispankurite hulgas läbi viidud küsitlusest.
  Uudisteagentuuri CNN küsitlusest selgus, et vabariiklasest George Bushi valimisvõidu korral suurendaks oma investeeringuid 35 protsenti ning väärtpaberiportfelli asuks vähendama 11 protsenti 1700 vastanust.
  Demokraadist Al Gore?i võidu puhul asuks portfelli tühjendama ligi neljandik ja aktsiaid julgeks juurde osta vaid 15 protsenti vastanutest.
  ?Microsofti jaoks on Bushi võit kindlasti hea, sest monopolidele ei astuta enam nii valusalt kannale,? ütles Preatoni Panga raha- ja kapitaliturgude juht Mart Veskimägi.
  Veskimägi sõnul ei julge ta soovitada, et kõik peaks tormama Microsofti aktsiat ostma, kuid arvestades seda, et Bush pooldab võimalikult vähest riigipoolset sekkumist ettevõtlusesse, on tema valimine kasulik kõigile suurettevõtetele.
  Veskimägi sõnutsi on suurimateks võitjateks seni kõige rohkem valitsuse kontrolli all olnud tööstusharud, nagu ravimi- ja tervishoiusektor, nafta- ja gaasisektor, tubakasektor ning suured telekommunikatsioonifirmad. Samuti ettevõtted, mille vastu on algatatud või võidakse algatada kohtuasjad seoses turu monopoliseerimisega.
  ?Turgudel on ükskõik, kes presidendivalimised võidab, peaasi, et lahendus tuleks,? lausus Svenska Handelsbankeni maakler Janek Moik.
  ?Turgudel valitseb arvamus, et aasta lõpuks on hinnad kõrgematel tasemetel kui praegu,? lisas ta.
  On teada, et vabariiklased kaitsevad rikkamate inimeste huve ja tahavad maksukoormust vähendada, demokraadid seevastu rõhuvad sotsiaalsele kaitsele. Erinevused nende vahel on, aga need ei ole enam nii suured kui varasematel aegadel, nii et ma ei usu, et turgude nägemuses kumbki presidentidest midagi väga kardinaalselt muudaks, rääkis Moik eile pärastlõunal.
  Koduse Tallinna börsi ja kogu Baltimaade aktsiaturule ei ole Ühendriikide presidendivalimistel spetsialistide hinnangul otsest mõju.
  USA presidendivalimiste mõju Eesti turule on pigem kaudne läbi selle, kuidas presidendi valimine mõjutab Ameerika ja teiste piirkondade turge, ütles Tallinna väärtpaberibörsi tegevjuht Gert Tiivas Äripäev Online?ile.
  Kui tulemas ei ole midagi väga erakordset või ebastabiilsust tekitavat, on minu arvates turud juba valimistulemused eelnevalt sisse arvestanud, märkis Tiivas.
  ?Bushi võit valimistel hoiab üleval positiivset meeleolu Tallinna börsil,? lausus Ühispanga strateeg Aivo Kangus.
  ?Ma ei usu , et see mõju on uue presidendi isiku või tulevase majanduspoliitikaga seotud. Samasugune mõju oleks ka Al Gore?i valimisvõidu puhul,? lisas Kangus.
  Kangus märkis, et ainus otsene mõju Tallinna börsile on dollari kursi tõusust tingitud Eesti Telekomi aktsia hinna tõus. ?Kuid see on tehniline tõus,? märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.