8. november 2000 kell 9:22

Tartu talunikud saavad ohutustehnika õpet

Tartu põllumeeste liidus algasid täna ohutustehnika kursused, mille käigus koolitatakse kuu aja jooksul kokku umbes sada Tartumaa talunikku. Esimesel kahepäevasel koolitusprogrammis osaleb 27 talupidajat.

Kursuslastele jagavad tarkusi tööinspektsiooni, päästeameti, elektrikontrollikeskuse ja Punase Risti spetsialistid. Õpitakse tööohutust ja töötervishoidu, tööõigust, tuleohutust, elektriohutust ja esmaabi andmist. Ohutustehnika kursused läbinud saavad vastava pädevustunnistuse, mis lubab neil ise oma sulaseid koolitada.

Tartu põllumeeste liidu juhatuse esimehe Jaan Sõrra sõnul pole taasiseseisvunud Eestis põllumeestele ohutustehnikaalaseid väljaõppeid korraldatud. 'Ohutustehnika nõudeid mitteteadev taluperemees võib ohtu panna nii enda, kui ka tema poolt palgatud töölise elu ja tervise,' rääkis Sõrra. 'Väiksemaid õnnetusi juhtub kogu aeg, viimane surmaga lõppenud õnnetus oli kolm aastat tagasi.'

Sõrra kinnitusel on õppused talunikele tasuta. Projekti finantseerib sotsiaalministeerium omandireformi reservfondi vahenditest.

Hetkel kuum