Peeter Koppel • 8. november 2000 kell 22:00

Valimised tekitasid ebakindlust

Ühendriikide aktsiaturgudel valitses eilse kauplemispäeva alguses ebakindlus, mis tulenes pingelisest seisust presidendivalimistel.

Kummagi kandidaadi selge edumaa puudumisest tingitud ebakindlus mõjus teist päeva järjest halvasti tehnoloogiasektorile ning Nasdaqi üldindeks oli kaks tundi pärast kauplemise algust liikunud 2,49 protsendiga miinusesse 3330,7 punktile. Siiski võis mõningates G. W. Bushi võidust potentsiaalselt võitvate ettevõtete aktsiates täheldada kauplemispäeva alguses ka spekulatiivset ostuhuvi. Sellisteks ettevõteteks olid Microsoft, mille vastane trustide vastane hagi võib Bushi võites leida ettevõttele soodsama lahenduse ning naftagigant ExxonMobil, mis võib kasu saada Bushi planeeritud uute naftaleiukohtade kasutuselevõtu poliitikast.

Dow liikus kas tundi pärast kauplemise algust 0,23 protsendiga plussis 10 977,97 punktil.

Stockholmi börsi üldindeks liikus eile kella 18.00 seisuga 0,19 protsendiga miinuses 5197,12 punkti tasemel.

Maaklerite hinnangul ei soovinud investorid enne USA presidendivalimiste lõplike tulemuste selgumist midagi suuremat ette võtta.

Helsingi börsi sulgus eile kolmandat kauplemispäeva järjest miinuses. Börsi üldindeks HEX kaotas oma väärtusest 0,26 protsenti ja sulgus 13 315,97 punktil.

Kauplemispäeva põhiline tähelepanu oli suunatud Elisa Communicationsi aktsiale, mis alla ootuste jäänud kolmanda kvartali majandustulemuste tõttu kaotas 19,36 protsenti oma väärtusest ja langes oma kõigi aegade madalaimale tasemele 27,66 eurole.

Hetkel kuum