Inno Tähismaa • 9. november 2000 kell 15:33

Suursaadik: Venemaa toetab Eesti liitumist Euroopa Liiduga

Peaministrile täna lahkumisvisiidi teinud Vene suursaadik Eestis Aleksei Gluhhov õnnitles peaministrit Euroopa Komisjoni eduraportis väljendatud tunnustuse eest ning ütles, et Venemaa toetab Eesti integreerumist Euroopa Liitu.

Suursaadik ütles, et Eesti kiire liitumine Euroopa Liiduga tagaks ka Eesti-Vene suhete jõudsama ja positiivsema arengu.

Laar nõustus suursaadikuga ning ütles, et ka Venemaa liitumine WTOga aitaks kahe riigi suhteid tunduvalt edendada.

Peaminister sõnas, et Eesti-Vene suhted on viimastel aastatel arenenud konstruktiivselt ja muutunud stabiilsemaks, kuigi mitte sellises tempos, kui sooviksime. Aleksei Gluhhov avaldas lootust, et Venemaa on peagi valmis Eesti-Vene kahepoolsete suhete lepingute baasi edasiarendamiseks.

Gluhhov pakkus oma abi aitamaks kaasa leida materjale Venemaa arhiivides olevate Eesti esimese iseseisvusperioodi poliitikute ja teiste avaliku elu tegelaste saatuse kohta, kelle puhul teave on lünklik või puudub täiest.

Hetkel kuum