10. november 2000 kell 10:48

Äripäev: Tarand ja Laar improviseerivad riigieelarvega

Isamaaliit ja Mõõdukad, soovivad suurendada järgmise aasta riigieelarve tulupoolt kuni 300 miljoni krooni võrra. Rahaallikad on esialgu ebaselged, see-eest on selge, milleks tahetakse hüpoteetilist raha kulutada: omavalitsuste toetusfond vallateede korrashoiuks, ringhääling, koolisöögi kompenseerimine.

Äripäev ei toeta riigieelarve suurendamist poliitikute kõhutunde järgi, kirjutab ajaleht oma juhtkirjas, mis ilmub esmaspäeval.

Koalitsioonipoliitikud on ootamatult enda sisimas tunnetanud, et maksuraha võib järgmisel aastal hakata üle ajama ja kiiresti oleks vaja see ära paigutada. Paraku viitab laskmata karu naha jagamine isamaa ja mõõdukate taastärganud poliitilisele populismile. Kui jutt käib ikka koolisöögist, kes siis vastu julgeb seista kui mitte rahvavaenlane.

Riigieelarve tuludega improviseerimine muudab õõnsaks peaminister Mart Laari üleskutsed kokkuhoiule terve riigi tasandil, millest ta eelarvet üle andes rääkis, kirjutab Äripäev oma juhtkirjas.

Hetkel kuum