10. november 2000 kell 6:38

Järgmisel aastal hakkab Eesti erastama vanglaid

Riik kavatseb järgmise aasta jooksul panna vanglateenuse osutamise erastamisele, esimesi eravanglaid on oodata juba aasta lõpuks. Justiitsminister Märt Rask ütles, et vanglate erastamise vastu on tundnud huvi ettevõtted nii kodu- kui välismaalt, kuid nad on palunud enda nimed hoida saladuses.

?Mis see vangla siis ikka muud on kui eritingimustega hotell,? ütles justiitsminister Märt Rask. Ministri sõnul on selge kriteerium: raha. Kui ettevõtjad suudavad seadustele vastavat teenust odavamalt pakkuda, kui seda pragu riik teeb, siis on erastamine Raski hinnangul igati põhjendatud. ?Kõik sõltub rehkendustest,? kinnitas ta.

Raski ütlusel viib ta kava järgmise aasta esimestel kuudel valitsuskabinetti ning ei näe mingeid takistusi, et aasta 2001 lõpus mõnede vanglate nimi algaks tähtedega AS või OÜ. ?Riigi vastutus on kodanike õiguste kaitse ? kuidas seda teha, on tehnika küsimus,? kinnitas Rask.

?Minu arust peaks riik tegelema ainult kodanike sise-ja välisturvalisusega, ülejäänu võiks maha tõmmata,? lisas ta. Raski sõnul on mõistlik järgmisel aastal ilmselt alustada siiski pilootprojektist.

Hetkel kuum