Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnumaa mees avaldas tulu 15,2 miljonit krooni

  Kes see rikas Pärnu kandi mees on, pole teada, sest maksuameti andmetel polnud ta huvitatud oma nime avaldamisest. Pigem vastupidi ? mees palus maksuametil hoiduda igasuguste andmete avaldamisest, mis võiksid aidata tema nime tuvastada.
  Lisaks tundmatule tippdeklareerijale, kelle makstud tulumaksunumber (4 mln) ületas paljude miljonäride sissetulekunumbri, ei soovinud end laiemale publikule tutvustada 170 miljonäri. Avalikkusele on teada vaid 8 miljonäri nimed (Mati Tiimus, Ernesto Preatoni, Aldo Tammsaar, Urmas Sõõrumaa, Kristjan Taska, Jan Erik Österlund, Olav Vilborn, Rain Linnasmägi).
  Enamiku maakondade tippdeklareerijate aastatulu jäi pärnaka 15,2miljonilisest rekordist oluliselt maha. Tallinna suurim üksikisikutulu oli 12,1, Harjus 4,5 ja Ida-Virus 3,6. Üle 6 miljoni krooni tulu teenis eelmisel aastal kuus inimest neljas maksuametis. Ülejäänud maksuametites jäi suurim üksikisiku tulu alla 2 miljoni piiri, kusjuures viis maksuametit kirjutas miljonitulu saajate lahtrisse nulli.
  Eesti vaeseim maakonna tippdeklareerija on Järvamaalt. Maakonna suurim üksikisikutulu oli vaid 600 000 krooni. Vaeseima tippdeklareerija poolest järgnesid Järvamaale Hiiu- ja Viljandimaa.
  Pärnu maksuametile, kus tippmiljonär tulu deklareeris, teatas rohkem kui miljoni krooni teenimisest aastal 1999 kokku 8 üksikisikut. Pärnumaalt on pärit ka seni suurima tulu avalikustanud mees Mati Tiimus, kelle 4,13 miljonit krooni pärinevad ASi Wendre aktsiate müügist ja Eesti Ühispanga Pärnu kontori juhataja töötasust.
  Kaheksa miljonäriga oli Pärnu maksuametite pingereas neljas. Esikohal oli Tallinn 132 miljonäriga, järgnesid Harju ja Tartu linn.
  Võrreldes eelmise aastaga oli sellel aastal Eestis üks tulumiljonär vähem. Kõige enam deklareeris Eestis tulu neid, kellel see jääb alla 100 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tuleval aastal jääb vabasse jagamisse vähem elamislube töötamiseks
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.

Olulisemad lood

Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.