Sulev Oll • 12. november 2000 kell 22:00

Pärnumaa mees avaldas tulu 15,2 miljonit krooni

Kes see rikas Pärnu kandi mees on, pole teada, sest maksuameti andmetel polnud ta huvitatud oma nime avaldamisest. Pigem vastupidi ? mees palus maksuametil hoiduda igasuguste andmete avaldamisest, mis võiksid aidata tema nime tuvastada.

Lisaks tundmatule tippdeklareerijale, kelle makstud tulumaksunumber (4 mln) ületas paljude miljonäride sissetulekunumbri, ei soovinud end laiemale publikule tutvustada 170 miljonäri. Avalikkusele on teada vaid 8 miljonäri nimed (Mati Tiimus, Ernesto Preatoni, Aldo Tammsaar, Urmas Sõõrumaa, Kristjan Taska, Jan Erik Österlund, Olav Vilborn, Rain Linnasmägi).

Enamiku maakondade tippdeklareerijate aastatulu jäi pärnaka 15,2miljonilisest rekordist oluliselt maha. Tallinna suurim üksikisikutulu oli 12,1, Harjus 4,5 ja Ida-Virus 3,6. Üle 6 miljoni krooni tulu teenis eelmisel aastal kuus inimest neljas maksuametis. Ülejäänud maksuametites jäi suurim üksikisiku tulu alla 2 miljoni piiri, kusjuures viis maksuametit kirjutas miljonitulu saajate lahtrisse nulli.

Eesti vaeseim maakonna tippdeklareerija on Järvamaalt. Maakonna suurim üksikisikutulu oli vaid 600 000 krooni. Vaeseima tippdeklareerija poolest järgnesid Järvamaale Hiiu- ja Viljandimaa.

Pärnu maksuametile, kus tippmiljonär tulu deklareeris, teatas rohkem kui miljoni krooni teenimisest aastal 1999 kokku 8 üksikisikut. Pärnumaalt on pärit ka seni suurima tulu avalikustanud mees Mati Tiimus, kelle 4,13 miljonit krooni pärinevad ASi Wendre aktsiate müügist ja Eesti Ühispanga Pärnu kontori juhataja töötasust.

Kaheksa miljonäriga oli Pärnu maksuametite pingereas neljas. Esikohal oli Tallinn 132 miljonäriga, järgnesid Harju ja Tartu linn.

Võrreldes eelmise aastaga oli sellel aastal Eestis üks tulumiljonär vähem. Kõige enam deklareeris Eestis tulu neid, kellel see jääb alla 100 000 krooni.

Hetkel kuum