Ülo Toomsalu • 13. november 2000 kell 6:16

Kõik telefoninumbrid vahetatakse ümber

Kui Eesti läheb 2002. aastal üle mittegeograafilisele telefoninumeratsioonile, tuleb ümber vahetada kõik tavatelefoninumbrid. Kohalikud ja Eesti-sisesed kaugekõnetariifid ühtlustuvad, kirjutab SL Õhtuleht.

Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson ütles eelmisel nädalal välja ministeeriumi seisukoha - 2002. aastal läheb Eesti üle mittegeograafilisele telefoninumeratsioonile. Uue süsteemi järgi oleksid kõik telefoninumbrid Eestis ühepikkused ning kaoksid piirkondlikud suunakoodid.

Elukohta vahetades - näiteks Tallinnast Kärdlasse kolides - säiliks vana number ning numbri järgi pole enam võimalik otsustada, kus telefoniomanik elab.

Uuel aastal hakkab lisaks Eesti Telefonile kõneteenust pakkuma mitu uut operaatorit. Igal operaatoril on kolmekohaline kood, mis tuleb kõnet alustades numbrile ette valida. Ühtse numeratsiooni korral säilib number ka operaatorit vahetades.

Hiljemalt 2004. aastal kaovad operaatorikoodid ning number ei näita, millise võrgu klient numbriomanik on.

'Ühtse numeratsiooni korral tekitaks kohaliku kõne ja kohaliku kaugekõne eristamine operaatorile lisakulutusi,' ütleb Tele2 strateegia planeerimise direktor Peep Põldsamm.

Põldsammi sõnul oleks sellisel juhul mõttekas kehtestada kõigile Eesti-sisestele kõnedele ühtne tariif.

Hetkel kuum