Inno Tähismaa • 13. november 2000 kell 10:01

Neste annab poed R-kioskile, keskendub automaatjaamadele

Kütusefirma Neste omanik Fortum Oil and Gas Oy sõlmis kioskifirmaga Rautakirja Oyj koostöölepingu, mille kohaselt Rautakirja võtab üle äritegevuse 23 Neste bensiinijaamas olevas poes Eestis ja Lätis, teatas Neste esindaja.

Lähikuudel viiakse poed R-kioski kaubamärgi alla ning kütusemüüki jätkab Neste A24 automaatjaamadena.

Neste Eesti jaamades asuvate R-kioski müügipunktide töö eest hakkab vastutama Rautakirja Oyj tütarettevõte Lehti-Maja Eesti AS.

Lehti-Maja Eesti AS tegevdirektor Kalvar Kase sõnul uuendatakse poodide välisilmed vastavalt R-kioski kaubamärgi imagole. 'Meie uued kioskid hakkavad tööle mugavuskaupluse kontseptsiooni alusel, mis tähendab senistes R-kioskites pakutavast laiemat kaupade sortimenti, samuti uusi kaubagruppe', selgitab Kase.

Neste jaamades hakkab autopesu teenust pakkuma koostööpartner, kes ühendab personaalse teeninduse ning moodsa pesutehnoloogia Spectra kaubamärgi all.

'Oleme seisukohal, et selline tegevusjaotus tagab klientidele parima poeteeninduse, autopesu ning soodsa bensiinihinna,' kommenteeris asjade käiku Neste Eesti AS peadirektor Ilkka Risto. Kliendid saavad ka edaspidi tasuda oma ostude eest Neste kaardiga, need jäävad maksevahendina kehtima nii kaupluses kui autopesus.

Neste Eesti AS käive ulatub käesoleval aastal 1 mld kroonini. Neste tegutseb vedelkütuste ja määrdeainete hulgi- ning jaemüüjana ja omab kütuseterminaali Muuga sadamas. Pärast muutust on Nestel Eestis 26 automaatjaama.

Hetkel kuum