• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pro Kapital kaalub võlakirjade tagasiostu

  ?Vahetusvõlakirjade võimalikku tagasiostmist on juhatuses ühe võimalusena arutatud, kuid mingit konkreetset otsust ei ole langetatud, ? ütles Pro Kapital Grupi juhatuse liige finantsjuht Ilona Saari.
  Kui selline otsus langetatakse, on eesmärgiks vähendada vahetusvõlakirjade konverteerijate arvu ning võtta vahetusvõlakirjade noteering börsilt ära.
  Saari märkis, et Pro Kapital Grupp saab teha vaid vahetusvõlakirjade tagasiostmise pakkumise, kuid nende tagasimüümine on iga omaniku vabatahtlik otsus. ?Me ei tea, kui paljud investorid on vahetusvõlakirju ostnud eesmärgiga need aktsiate vastu vahetada,? lausus ta.
  Pro Kapital emiteeris 4,5 miljonit vahetusvõlakirja eelmise aasta detsembris ülekursiga 40 krooni ja nende eest laekus ettevõttele 225 miljonit krooni. Vahetusvõlakirju märkisid emissioonis peamiselt välisinvestoreid esindavad firmad.
  Vahetusvõlakirjade lunastustähtpäev on 20. jaanuar 2010. Iga vahetusvõlakirja eest tasub Pro Kapital omanikele intressi 6 protsenti aastas. Vahetusvõlakirja omanikul on õigus nõuda vahetusvõlakirja ümbervahetamist nimelise aktsia vastu igal aastal alates 2002. aastast.
  Vahetusvõlakirjad on Tallinna börsil noteeritud selle aasta jaanuarist ning väärtpaberitega on tehtud selle aja jooksul kaks tehingut.
  Pro Kapital Grupi suuromanikule Ernesto Preatonile kuuluv PK Investment plaanib endisesse VEFi Riia tehasesse ehitatada kaubanduskeskuse, mis peaks avatama 2002. aastal. Planeeritava investeeringu suurus on 60 miljonit dollarit ehk üle miljardi krooni.
  Ilona Saari sõnul võiks Pro Kapital Grupi jaoks ühe võimaliku investeeringuna kõne alla tulla ka kaubanduskeskuses osaluse omandamine.
  VEFi ostukeskus oleks sarnane Kristiine Kaubanduskeskusega Tallinnas, kus lisaks supermarketile oleks teisi kauplusi.
  Kuna tulevikus peaks samasugune kaubanduskeskus kerkima ka Vilniusse, on tõenäoline, et sarnaselt Kristiine Kaubanduskeskusega eraldatakse kaubanduskeskused iseseisvateks ettevõteteks. Sellisel juhul ei saa välistada, et kõiki Baltimaid hõlmav kaubanduskeskuste kett oleks huvipakkuv mõnele suurele tegijale, kes senistele omanikele ostupakkumise teeks.
  Pro Kapital Grupp müüb 20. detsembril lõppeva avaliku pakkumise käigus 9 miljonit Kristiine Kaubanduskeskuse aktsiat 23kroonise aktsiahinnaga. Aktsiate müügist laekub Pro Kapital Grupile 207 miljonit krooni.
  Aktsiate müügiga seoses suurendas Pro Kapital Grupi juhatus ettevõtte tänavust kasumiprognoosi varasemalt 40 miljonilt 120 miljoni kroonini. Analüütikud on tõlgendanud aktsiate müügist saadavat raha ettevõtte jaoks ühekordse erakorralise tuluna. ?See ei ole erakorraline tulu, objektide arendamine ja müük ongi Pro Kapitali põhitegevus,? kinnitas Saari.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.