Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pro Kapital kaalub võlakirjade tagasiostu

  ?Vahetusvõlakirjade võimalikku tagasiostmist on juhatuses ühe võimalusena arutatud, kuid mingit konkreetset otsust ei ole langetatud, ? ütles Pro Kapital Grupi juhatuse liige finantsjuht Ilona Saari.
  Kui selline otsus langetatakse, on eesmärgiks vähendada vahetusvõlakirjade konverteerijate arvu ning võtta vahetusvõlakirjade noteering börsilt ära.
  Saari märkis, et Pro Kapital Grupp saab teha vaid vahetusvõlakirjade tagasiostmise pakkumise, kuid nende tagasimüümine on iga omaniku vabatahtlik otsus. ?Me ei tea, kui paljud investorid on vahetusvõlakirju ostnud eesmärgiga need aktsiate vastu vahetada,? lausus ta.
  Pro Kapital emiteeris 4,5 miljonit vahetusvõlakirja eelmise aasta detsembris ülekursiga 40 krooni ja nende eest laekus ettevõttele 225 miljonit krooni. Vahetusvõlakirju märkisid emissioonis peamiselt välisinvestoreid esindavad firmad.
  Vahetusvõlakirjade lunastustähtpäev on 20. jaanuar 2010. Iga vahetusvõlakirja eest tasub Pro Kapital omanikele intressi 6 protsenti aastas. Vahetusvõlakirja omanikul on õigus nõuda vahetusvõlakirja ümbervahetamist nimelise aktsia vastu igal aastal alates 2002. aastast.
  Vahetusvõlakirjad on Tallinna börsil noteeritud selle aasta jaanuarist ning väärtpaberitega on tehtud selle aja jooksul kaks tehingut.
  Pro Kapital Grupi suuromanikule Ernesto Preatonile kuuluv PK Investment plaanib endisesse VEFi Riia tehasesse ehitatada kaubanduskeskuse, mis peaks avatama 2002. aastal. Planeeritava investeeringu suurus on 60 miljonit dollarit ehk üle miljardi krooni.
  Ilona Saari sõnul võiks Pro Kapital Grupi jaoks ühe võimaliku investeeringuna kõne alla tulla ka kaubanduskeskuses osaluse omandamine.
  VEFi ostukeskus oleks sarnane Kristiine Kaubanduskeskusega Tallinnas, kus lisaks supermarketile oleks teisi kauplusi.
  Kuna tulevikus peaks samasugune kaubanduskeskus kerkima ka Vilniusse, on tõenäoline, et sarnaselt Kristiine Kaubanduskeskusega eraldatakse kaubanduskeskused iseseisvateks ettevõteteks. Sellisel juhul ei saa välistada, et kõiki Baltimaid hõlmav kaubanduskeskuste kett oleks huvipakkuv mõnele suurele tegijale, kes senistele omanikele ostupakkumise teeks.
  Pro Kapital Grupp müüb 20. detsembril lõppeva avaliku pakkumise käigus 9 miljonit Kristiine Kaubanduskeskuse aktsiat 23kroonise aktsiahinnaga. Aktsiate müügist laekub Pro Kapital Grupile 207 miljonit krooni.
  Aktsiate müügiga seoses suurendas Pro Kapital Grupi juhatus ettevõtte tänavust kasumiprognoosi varasemalt 40 miljonilt 120 miljoni kroonini. Analüütikud on tõlgendanud aktsiate müügist saadavat raha ettevõtte jaoks ühekordse erakorralise tuluna. ?See ei ole erakorraline tulu, objektide arendamine ja müük ongi Pro Kapitali põhitegevus,? kinnitas Saari.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Mihkel Nestor: majandus langeb veel mõnda aega
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Värbajad annavad nõu: mida teha, kui turul pole sobivat töötajat?
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.

Olulisemad lood

Raadiohommikus börsiralli, Ajujaht ja küberrünnakute tõrjumine
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis räägime maailma börsidel toimunud rallist, seda põhjustanud USA Föderaalreservi juhi Jerome Powelli sõnavõtust ning aktsiaturgude edasisest väljavaatest. LHV maakler Martin Uutman jagab muljeid ka äsja välja tulnud raamatust “Kauplemise voog”.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis räägime maailma börsidel toimunud rallist, seda põhjustanud USA Föderaalreservi juhi Jerome Powelli sõnavõtust ning aktsiaturgude edasisest väljavaatest. LHV maakler Martin Uutman jagab muljeid ka äsja välja tulnud raamatust “Kauplemise voog”.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.