Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Regio läheb välisturgu vallutama

  ?Praegu on Regio ambitsioon käima saada logistikaettevõtetele suunatud keskkond roadcalc.com, mis aitab teekonda optimeerida esialgu Eesti firmadel, hiljem ka Balti riikide ja Soome piires,? rääkis Regio juhatuse esimees Teet Jagomägi eile. ?Seni on 1?1,5 miljonit krooni maksvat optimeerimistarkvara saanud endale lubada ainult Coca-Cola mõõtu firmad, roadcalc.com-ile saaks ligi pääseda mõne tuhande krooni eest kuus.? Roadcalc.com-i aastakäibeks prognoosis Jagomägi kuni 1,5 miljonit krooni.
  ASi Regio ja tema omanikfirma, Helsingi börsil noteeritud ettevõtte Done (Digital Open Network Environment) loodud ühisfirma Mgine Technologies arendusjuht Jaak Laineste ütles eile, et Mgine keskendub mobiiltelefoni asukoha määramise tarkvara arendamisele ja levitamisele.
  ?Lähiajal valmib personaliseeritud restorani otsimise teenus, mille abil saab leida mõnda kindlat restorani, näiteks kala- või taimetoidurestorani,? rääkis Laineste. ?Eesti mobiilsideoperaatoritest teeme selle teenuse pakkumise osas koostööd EMTga, ka Soome mobiilsideoperaatoriga, tulemas on koostöö teiste Lääne-Euroopa firmadega.?
  Selliste teenuste osutamist võimaldava tarkvara hinnaks on Laineste sõnul umbes 156 000?1 560 000 krooni.
  Soome ajakirja Tietoviikko eelmisel nädalal ilmunud artiklis prognoosisid nad, et positsioneerimisteenust hakkab kasutama 60 protsenti mobiiltelefonide omanikest.
  ?Juhtmeta internet saab tulevikus suurema leviku kui praegune traditsiooniline internet. Huvipakkuvamad võimalused ja suurimad turud tulevad isikustatud teenuste osas, kus positsioneerimine on üks keskne element,? ütlesid Jagomägi ja Laineste Tietoviikkole. ?Keegi ei saa praegu öelda, et ta teaks, mis teenuseid tahavad tarbijad tulevikus internetist, sellepärast tuleb teenuseid välja mõelda turgudele, mida veel pole olemas.?
  Regio ühines Soome firmaga Done tänavu septembris. Donesse koondub praegu umbes 30 väikest IT-firmat. Firma teenistuses on üle 800 inimese ja aastakäive on ligi 950 miljonit krooni. Mgine Technologiesi olulisemad partnerid on Ericsson ja EMT, kelle käes on 5 protsenti ettevõtte aktsiatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
USA kolmanda kvartali majanduskasv hinnati esialgsest kõrgemaks
USA kolmanda kvartali majanduskasv tuli teise hinnangu järgi kõrgem, kui esialgu hinnati, kuid järgmise aasta majandussurutise riskid on tõusnud, vahendab Reuters.
USA kolmanda kvartali majanduskasv tuli teise hinnangu järgi kõrgem, kui esialgu hinnati, kuid järgmise aasta majandussurutise riskid on tõusnud, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Janek Stalmeister: tarneahela finantseerimise digipööre sünnib Eesti fintech-firmas
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.

Olulisemad lood

Lahkus Tarmeko loonud Olev Nigul
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.