• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn loodab 90 mln saada nädala jooksul

  Tallinn võtab lisaeelarvega kinnitatud laenu samalt sündikaadilt ja samadel tingimustel, millega laenas mais 120 miljonit krooni Soome Leonia ning Saksa pankade Bankgesellschaft Berlin, West LB ja Landesbank Schleswig-Holsteini sündikaadilt.
  Tallinna finantsdirektor Ahti Kallaste ütles eile, et laenulepingu muutmisele on kavas alla kirjutada selle nädala jooksul pärast juriidiliste täpsustuste sisseviimist.
  Allakirjutamine võib Kallaste sõnul toimuda faksi teel, hiljem võivad pooled omavahel originaale vahetada.
  Sündikaadi esindajad saabuvad Kallaste teatel Tallinna 22. novembril.
  Vastavalt linnavalitsuse 8. novembri korraldusele suurendavad kõik sündikaadi osalised proportsionaalselt oma osa nii, et kokku kujuneks sündikaatlaenu summaks 13,19 miljonit eurot ehk 206,768 miljonit krooni.
  Laenu tingimused jäävad samaks, seoses laenusumma suurenemisega väheneb vaid teenustasu ulatus.
  Mais saadud 7,65 miljoni euro ehk 120 miljoni kroonise viieaastase laenu intress oli Euribor pluss 0,9 protsenti. Laenu teenustasu oli 0,5 protsenti summast. Lepingu muutmise tõttu väheneb laenutasu 0,45 protsendini täiendavast laenusummast ehk 5,54 miljonist eurost. Laenu sündikaaditasu on 2000 eurot aastas ja muud kulud võivad ulatuda 10 000 euroni.
  Laenu suurendamise tingis juuni keskel volikogus vastu võetud pealinna 186,8 miljoni kroonine lisaeelarve, millest 100 miljonit kaetakse ASi Tallinna Vesi erastamistuludest ning ülejäänud 86,8 miljonit laenuga. Linnavalitsus koostas lisaeelarve peamiselt teedeehituse ja -remondi ning infotehnoloogia arengu finantseerimiseks.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.