Inno Tähismaa • 13. november 2000 kell 6:15

Tulekahju mägitunnelis nõudis 156 suusataja elu

Austria suusakuurordi mägirong, milles puhkenud tulekahjus hukkus laupäeval 156 inimest, oli ehitatud põhimõttel, et sinna mahuks võimalikult palju inimesi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mägitunnelis sõitnud umbes kahe meetri laiuses kahe vaguniga rongis oli õnnetuse ajal 165 suusatajat. 'Rongis pole praktiliselt üldse istekohti, suusatajad seisavad seal üksteise kõrval, suusad käes,' ütles viis aastat tagasi katastroofikohas Kapruni suusakeskuses käinud Reval Hotelligrupi juhatuse esimees Tarmo Sumberg. 'Rong on ehitatud põhimõtte järgi, et see oleks võimalikult efektiivne.'

Sumbergi sõnul oli suusahooaja avamispäeval juhtunud rongiõnnetust raske uskuda. 'Mulle on sellised rongivariandid kõigist mäkketõstmise võimalustest kõige turvalisemad tundnud,' ütles Sumberg. 'Igal juhul on hirmsam kuskil saja meetri kõrgusel kuristiku kohal gondlis või toolis rippuda.'

Puupüsti täis rongist pääses vaid 12 inimest, kel õnnestus vaguniakendest välja ronida. Hukkunutest paljud olid lapsed ja noorukid. Lisaks rongis hukkunutele said surma ka kolm tunneli ülemises otsas reisijateplatvormil oodanud inimest, kes hingasid sisse mürgist suitsu. Eesti Austria saatkonna teatel eestlasi rongis polnud.

Hetkel kuum