14. november 2000 kell 22:00

Eestlane käib reisidel eelkõige Skandinaavias

Küsitluse tulemused näitavad, et Eesti kodakondsusega inimesed sõidavad enamasti Soome, Rootsi, Saksamaale ning teistesse Euroopa riikidesse.

Seevastu Venemaale ja SRÜ maadesse reisinutest on rohkem kui 30 protsendil Venemaa kodakondsus ning ligi 40 protsenti on kodakondsuseta.

Sugulastel ja tuttavatel käis külas 37 protsenti ja puhkusereisil 29 protsenti kõigist neist, kes välismaal ka ööbisid. Tööreiside osa oli 23 protsenti.

Lätis ja Leedus käiakse eelkõige tööasjus, Venemaale sõidetakse üheks päevaks peamiselt ostureisile, pikemaks ajaks aga eelkõige sugulasi ja tuttavaid külastama. Soome tehtud ühepäevareisidest olid 55 protsenti puhkereisid ja 26 protsenti tööreisid, samas kui Soome tehtud ööbimisega reisidest oli ligi pooltel eesmärgiks sugulaste või tuttavate külastamine ning veerandil puhkus.

Keskmiselt kulutati välisreisile 3961 krooni. Reisi eesmärkide lõikes kulutasid puhkusereisijad välisreisile 4998 krooni, sugulaste ja tuttavate külastajad 2066 krooni. Enim kulutasid tööreisidel käijad ? 5670 krooni.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum