Silva Männik • 14. november 2000 kell 7:17

Merepiiga restoran Rannamõisa kõrgel paekaldal taastatakse Ameerika saloonina

Möödunud reedel pandi Rannamõisa kõrgel paekaldal nurgakivi Merepiiga restoranile, mis kerkib kunagi samas asunud ja sama nime kandnud suvekohviku asemele, kirjutab Harjumaa.

Kuigi paljudele tänastele nooretele ei ütle 1992. aastal maha põlenud Merepiiga nimi eriti palju, äratab see paljude vanemate kohalike inimeste ja tallinlaste hulgas romantilisi mälestusi, sest tuntud arhitekti Voldemar Herkeli projekti järgi 1967. aastal ehitatud Merepiiga kohvik oli vägagi tuntud koht.

ASi Restoran-Hotell Merepiiga projektijuhi Aivar Kestleri sõnul ehitatakse aga Merepiiga seekord üles juba hoopis uue ja erineva projekti järgi. Ehitis hakkab arhitekt Janno Põldme sõnul sarnanema Ameerika tüüpi salooniga ja seda ehk isegi mitte reaalselt eksisteerivate saloonide eeskujul, vaid pigem just sellisena, mida võib näha metsiku lääne elu kujutavates seiklusfilmides.

Lisaks söögikoha pidamisele kavatsetakse Kestleri sõnul Rannamõisas ka mitmeid üritusi korraldama hakata. Umbes 10 miljoni kroonise maksumusega ehitustööde järel, plaanitakse tulevikus Merepiiga restorani lähedale välja ehitada ka vabaõhulava ja tantsuplats ning rajada väike kämping, rääkis Aivar Kestler.

Hetkel kuum