Ülo Toomsalu • 14. november 2000 kell 6:57

Peaminister Laar kohtub ülehomme Võrumaa omavalitsusjuhtidega

Peaminister Mart Laariootavad neljapäevaõhtusel Võru-visiidil ees omavalitsusjuhtide arupärimised riiklike investeeringute jaotamise ja regionaalpoliitika asjus, lausus Võrumaa Teatajale omavalitsusliidu esimees Kurmet Müürsepp.

Ta ei osanud eile õhtul veel öelda, millised on omavalitsusjuhtide esitatavad nõudmised peaministrile, sest Laari visiit ning selle ajakava kinnitati alles pärastlõunal.

Umbes poolteisetunnise kohtumise jooksul peaministriga taotletakse Müürsepa sõnul ilmselt riiklike investeeringute üldist suurendamist, et parandada Võrumaa elukvaliteeti ja investeerimiskliimat. Peaministri tähelepanu juhitakse sellele, et paljud maakonna koolimajad vajavad 'uuele tasemele' viimist. Samuti päritakse Müürsepa sõnul aru vallateede korrashoiu raha kohta.

Eraldi teemana tuleb Müürsepa kinnitusel arutusele regionaalpoliitika üldisemas tähenduses.

Tõenäoliselt tuletatakse peaministrile meelde tema eelmise aasta kevadel Võrumaal antud lubadust toetada Haanjasse suusahüppemäe rajamist. Müürsepp loodab, et hüppemäe rajamise plaan on endiselt jõus, kuna antud lubadust pole peaminister ametlikult tagasi võtnud.

Hetkel kuum