• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täiskäik tundmatusse

  Mööblitööstuses paistavad ees olema põnevad ajad. Tehes kibekiirelt oma igapäevaseid toiminguid, on unustatud uurida, milliseid muutusi ja lisakulutusi võib tuua võimalik Euroopa Liiduga ühinemine. Paljudele väiksematele tootjatele võib see saatuslikuks kujuneda. Alates 2003 a. kehtib ka Eestis masinadirektiiv. Mööblitootjate ja puidutöötlejate masinapargid peavad vastama euronõuetele või muidu ähvardab neid sulgemine.
  Täna ei oska mitte keegi oletada, kui suur osa meie mööblitootjate seadmetest võiks vastata Euroopas kehtestatud normidele. Probleemiks pole mitte vaid vananenud masinapark. Ka enamik meie firmade ostetavaid uusi tootmisseadmeid ei vasta euroliidu nõuetele, kuna on valmistatud teistele turgudele. Eestis sellele tähelepanu ei pöörata ? madalat soetushinda peetakse tähtsamaks.
  Eesti Puutööliidu juhi Mart Rahamägi sõnul saab tegelikust olukorrast esimese hägusa pildi alles märtsis. Siis korraldatakse suur ohutuskampaania ja käiakse läbi enamus sektori ettevõtteid ning kaardistatakse tööohutuse olukord.
  Seniks jätkub aga mööbli tootmine ja raha teenimine täiel aurul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.