15. november 2000 kell 14:17

Andres Lipstok: odava hinnaga maa erastamist pikendatakse kindlasti

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Andres Lipstoki sõnul võtab parlament täna kindlasti vastu elamureformiga seonduvate seaduste muutmise seaduse, mis pikendab võimalust erastada korteri juurde kuuluv maa 1993.aasta maa maksustamishinnaga 2002. aasta 1. jaanuarini.

'Avalikkuse surve on nii suur, et keegi ei julge sellele vastu hääletada,' väitis Lipstok.

Muudatus puudutab umbes 100 000 inimest eelkõige Tallinnas. Kui sellist seadust poleks vastu võetud, oleks inimesed pidanud detsembri algusest hakkama maad erastama 1997. aasta maa maksustamishindade alusel, mis on kolm korda kõrgemad.

Lisaks pikendab seadusemuudatus korteri juurde kuuluva maa erastamisavalduste esitamist kuu aja võrra 2001. aasta 1. jaanuarini.

Samuti saavad kuni 24 korteriga elamute elanikud tasuta erastada kuni kahekordse oma korteri suuruse tüki maad.

Hetkel kuum