• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eelarve lisamiljonid lähevad ETVle ja kiirabile

  Mart Laari valitsuse ministrid, võimuliidu parlamendirühmad ja rahandusministeeriumi aparaat on saanud hapra üksmeele 29,5 miljardi kroonise eelarvekava suurendamises 150 miljoniga, mis tõenäoliselt kulub omavalitsuste, Eesti TV ja kiirabi toetamiseks, kirjutab Postimees.

  Vastavad eelarve parandusettepanekud lepib riigis valitsev kolmikliit kokku ja esitab pärast seda, kui parlament on täna õhtul eelarveprojekti teist korda arutanud ning arutelu katkestanud.
  150 lisamiljonile pakub koalitsioon ka katteallikaid. Need on miinimumpalga suurendamisest tulenev trahvide laekumise tõus umbes 20 miljonit krooni, riigifirmade kasumist valitsusele laekuva dividendiraha suurendamine umbes 70 miljoniga ning eraettevõtete makstavate dividendide ja erisoodustuste tulumaksu kasv ca 60 miljonit.
  Lõviosa sellest rahast suunduks omavalitsuste toetusfondi kaudu vallateede remondiks ja koolitoiduks. Tõenäoliselt ootab lisaraha ka riiklik ringhääling - raadio ning rahahädas Eesti Televisioon. Osa rahast võib saada kiirabisüsteem.
  Rahvaerakond Mõõdukad suurendaksid eelarvet veelgi rohkem, et kulutada veel raha sotsiaalvaldkonnale ja põllumajanduse toetamisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Tallinna börs keeras eilse tõusu languseks
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Amsterdami kohus otsustas: sküütide kuld läheb Ukrainale
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.