Kaivo Kopli • 15. november 2000 kell 11:12

Eesti ettevõtja: 49-aastane mees, 2,25 last ja mängib korvpalli

Keskmine Eesti ettevõtja on 49-aastane mees, kel on 2,25 last, kes üheksal juhul kümnest on abielus ning mängib vabal ajal tennist või korvpalli, ütles Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman täna kaubanduskoja raamatut tuvustades.

Kaubandus-Tööstuskoda üllitas oma 75. juubeliks kogumikteose ?Kes on kes Eesti majanduses 2000?, mis sisaldab väljapaistvate ettevõtjate ja muul moel majandusega seotud inimeste lühielulugusid koos fotodega.

Luman tunnistas, et kindlasti pole raamatus esindatud kõik Eesti kiiresti muutuvas majanduses tegutsevad inimesed. Mitte kõik äritegelased ei saatnud tagasi täidetud ankeete, milles küsiti nii ametiametikäigu kui ka pereseisu ja huvialade kohta. ?See oli nende vaba tahe,? lisas Luman.

?See on esimene taoline biograafiline leksikon enam kui 50 aasta jooksul. Viimane ilmus 1938. aastal samuti Kaubandus-Tööstuskoja väljaandmisel ning seega on nüüd traditsioon taastatud,? märkis Luman teose esitlusel, kuhu oli kogunenud leksikonis esindatud ärirahvas.

Firmade Mercedes-Benz (Silberauto AS) ja Reval Hotelligrupp toetusel ning Eesti Entsüklopeediakirjastuse abil välja antud kogumik sisaldab ka 75 ennesõjaaegse majandustegelase profiile.

Hetkel kuum