Inno Tähismaa • 15. november 2000 kell 11:35

Haigekassa: Äripäev valetab

Tänase Äripäeva artikkel Ravikindlustuse finantsolukorrast näitab väljaande täielikku võhiklikkust ravikindlustuses ning seetõttu ei kajasta adekvaatselt haigekassa rahalist seisu, teatas keskhaigekassa esindaja.

Haigekassa on kogu 2000 aasta jooksul teinud plaanipäraselt väljamakseid raviasutusetele ja apteekidele vastavalt aasta alguses sõlmitud lepingutele ning ravimikulu prognoosile eelarves.

Selle aasta 9 kuuga on raviks minevat raha kulutatud 72,2% eelarves ettenähtud summast, ravimitele on kulunud 68,5% eelarves ettenähtud summast, haigushüvitisteks on kulunud 77,8% eelarves ettenähtud summast. Apteekidele tasub haigekassa reeglina 3-14 päeva jooksul.

Keskhaigekassa kinnitab, et ravikindlustuses jätkub aasta alguses plaanitud ravitöödeks raha ka neljandaks kvartaliks ning kõik spekulatsioonid teemal, et haigekassal on raha otsas, on alusetud, ei vasta toele, või on teadlikult pahatahtlikud ja ravikindlustuse kohta valeinformatsiooni levitavad.

Ravikindlustuse üheksa kuu finantstulemuste plaaniline pressikonverents on järgmisel nädalal, 22. novembril Keskhaigekassas.

Hetkel kuum