• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskerakond: valitsus jätkab korporatiivse riigieelarve poliitikat

  Riigikogu Keskerakonna fraktsioon märgib sügava murega, et kahetsusväärse järjekindlusega jätkab valitsus korporatiivset poliitikat, millega tehti algust juba möödunud aastal, kui süüdimatult loobuti 1 miljardi krooni ulatuses ettevõtte tulumaksu kogumisest, eelistades riigi kohustuste täitmisele väheste väljavalitud suurettevõtjate huve, teatas fraktsiooni esindaja.

  Peame ohtlikuks tendentsi, et eelarve muutub üha vähem ?läbipaistvaks?, millega kaasneb avaliku kontrolli vähenemine ning suureneb korruptiivsuse oht. Suhtume tõsiselt riigikontrolör Juhan Partsi järjekindlatesse märkustesse, milles juhitakse muu hulgas tähelepanu nn tulemuslikkuse sildi all kontrollimatute eelarvekulude suurenemisele.
  Keskerakonna fraktsioon juhib tähelepanu, et 2001.a. riigieelarve ei ole koostatud kooskõlas valitsuse varem välja kuulutatud prioriteetidega. Näiteks ei arvesta see kuidagi tööpuuduse hüppelise kasvuga. Ainuüksi oktoobris on tööpuudus kasvanud ca 11%. Samuti on taas kord naeruvääristatud paljusid kultuuri-, haridus- kui meditsiinitöötajaid, kelle palganõuded on lükatud ebamäärasesse tulevikku.
  Keskerakonna fraktsioon peab äärmiselt oluliseks, et 2001.a. riigieelarves leitaks üksmeel nii põllumeeste sihtotstarbeliste toetusprogrammide, pensionide suurendamise, põhikooli õppurite tasuta koolitoidu, kiirabi toetamise ning toimetulekutoetuste suurendamise osas, mis kataks vähemalt inflatsiooni.
  Kõigi nende kohta on Keskerakond esitanud ka oma parandusettepanekud, nähes reaalse katteallikana ettevõtete investeeringute maksustamist osas, mis tehakse Eestist väljapoole. Selleks on riigikogu menetlusse esitatud ka vastav eelnõu. Meid teeb murelikuks see, et valitsus vaatab juba teist aastat järjest läbi sõrmede maksupettuste tõkestamisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Aktsionärid kinnitasid Nordeconi kahjumi
Kolmapäeval toimunud aktsionäride koosolekul andis Nordeconi juht Gerd Müller ülevaate praegusest olukorrast. Veel kinnitasid aktsionärid kõik päevakorra punktid.
Kolmapäeval toimunud aktsionäride koosolekul andis Nordeconi juht Gerd Müller ülevaate praegusest olukorrast. Veel kinnitasid aktsionärid kõik päevakorra punktid.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.