15. november 2000 kell 22:00

Oti ja Mumme juhitud ettevõtetes vigu ei leitud

Tallinna finantsdirektor Ahti Kallaste sõnul näitas botaanikaaia ning keskkonnaameti finantstegevuse audit, et kontrollitud perioodil ? 1. jaanuarist 1999 kuni 2000. aasta septembrini ? oli mõlema asutuse raamatupidamine seatud nii, et saada sellest usaldusväärne pilt.

?Mõlemal oli probleeme riigihangetega, seda eriti keskkonnaametil,? ütles Kallaste eile linnavalitsuse pressikonverentsil. ?Probleeme oli ka dokumentide üleandmisega ühelt asutuselt teisele, eriti mis puudutab palmimaja ehitamist,? viitas ta väiksematele möödalaskmistele.

Küll aga on võttis botaanikaaed Kallaste sõnul 1998. aastal palmimaja ehitades kohustusi, mida ei suutnud katta. ?Tekkis 800 000kroonine intressivõlg, mis arvestati ehitise kogumaksumuse sisse,? viitas finantsdirektor.

Tallinna linnavalitsus eraldas botaanikaaia ja keskkonnaameti auditeerimise kulude katteks 70 800 krooni. OÜ Rimess MRI kontrollis asutuste finantstegevust tänavu oktoobris.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum