Ülo Toomsalu • 15. november 2000 kell 6:37

SLÕL: Laari sõnakõlksutus ärritab pensionäre

Kas Mart Laar ka tegelikult seda mõtles, et 500 krooniga on võimalik ära elada, polegi tähtis. Oluline on see, et niivõrd tundliku teema puhul võiks sõnakasutuse üle hoolikamalt järele mõelda ning võimalikud kaksipidimõistmised juba eos välistada, kirjutab SL Õhtuleht tänases juhtkirjas.

Peaministri küüniliselt õnnetu arvamus-avaldus kergitas aga kehtestatud 500kroonise toimetulekupiiriga hakkamasaamise võimalikkuse veel kord päevakorrale.

Vaadates turul sente veeretavaid inimesi ja nende ostuvalikuid ning kõrvutades neid meie võimalike presidendikandidaatide teadmistega leiva-piima hindadest, rääkimata pressis avaldatud väljavõttest Edgar Savisaare ostut?ekist, kus ainuüksi kassi- ja koeratoidu osa küünib pensionäri kuu toiduratsioonini, on tegemist kahe erineva maailmaga.

Laari lennukas lubadus, et võitlus vaesuse vastu on Eestis meie üks olulisemaid ülesandeid kannab eneses sovetiaegsete loosungite hõngu. Kuidas sellise prioriteediga sobib kokku pensionide külmutamine juba mitme aasta kestel, teab kolmikkoalitsioon muidugi paremini.

Hetkel kuum