• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aastatepikkune töö viis telefonituru üle otsustama

  ?Ära ainult hakka küsima, mitmendat aastat olen siin tööl ? olen siin väga kaua olnud, nii kaua ei elatagi,? naeratab elegantne daam, kelle alluvuses on 1200 Eesti Telefoni töötajat. ?Kohe pärast instituudi lõpetamist tulin siia kaugejaama ? olen olnud montöör, insener, vaneminsener, nii et kõik etapid on läbitud.?
  Oma praegust otsest ülemust, ASi Eesti Telefon juhatuse esimeest Valdo Kalmu tunneb Eesti Telefoni juhatuse liige ja Eesti Telefoni Televõrkude direktor Irina Morozova veel sellest ajast, kui Eesti suurima telekommunikatsioonifirma tulevane juht sõjaväes aega teenis.
  Morozova on ainuke naistippjuht Eesti telekommunikatsiooni valdkonnas. ?Side ei ole tegelikult ainult meeste pärusmaa, sidevaldkonnas töötab päris palju naisi,? räägib ta. ?Mul on vedanud. Inimesed, kellega olen koos töötanud, on andnud mulle võimaluse ennast teostada. Ei saa öelda, et ma olen ambitsioonikas, mulle lihtsalt meeldis minu töö väga. Siin on huvitav töötada ja palju on veel teha.?
  Venekeelse elanikkonna esindajaid ei näe Eesti suurimates ettevõtetes juhtivatel positsioonidel ka sugugi tihti. Omavahel vestleme Irinaga põhiliselt vene keeles, terminid ?sidumislepingud?, ?sideministeerium?, ?kaugejaam? ning muu sideteemaline sõnavara on eestikeelne. ?Kodus räägime vene keeles, tööl räägin ja mõtlen eesti keeles,? seletab Morozova.
  Praegu, peatselt enne Eesti Telefoni monopoolsete eriõiguste lõppu ja telekommunikatsioonituru avanemist on just Irina Morozova juhitav üksus sündmuste keskpunktis ? Eesti Telefoni kõrval telefoniteenust pakkuda soovivate firmadega, eeskätt internetifirmadega Uninet Andmeside ja Levicom Broadband ehk Tele2, tuli mitte just kõige lihtsamaid läbirääkimisi pidada ja firmade võrke omavahel siduda.
  ?Mina pean Irinat üheks ?sillaloojaks? meie ja Eesti Telefoni suhetes, mis teatavasti on ajalooliselt olnud üpris terav. Tal on tugev empaatiavõime, mis võimaldab tal inimesi mõista ja seetõttu ka edukalt juhtida. Seda tõestab kasvõi tema ametikoht nii mehelikus valdkonnas,? ütleb Tele2 strateegia planeerimise direktor Peep Põldsamm.
  ?Tegemist on väga kogenud ja hea spetsialistiga, kes on ka ärilises suhtlemises väga korrektne. See tähendab, et täidab antud lubadusi ja ei aja udu,? lisab Tele2 juhatuse esimees Ivar Lukk.
  Kõige raskemaks oma töös ei pea Irina Morozova läbirääkimisi konkurentidega, uute tehnoloogiate tundmaõppimist ega seda, et tema tööpäev lõpeb tihtipeale alles kell 9?10 õhtul, vaid vajadust koondada oma alluvaid just uute tehnoloogiate arengu tõttu ? ainuüksi sel aastal kaob umbes 500 töökohta.
  ?Kõige raskem ongi see, et tuleb inimestega, kes on ettevõtet arendanud, hüvasti jätta. Üritan teha seda inimlikult,? räägib Morozova.
  ?Oleme oma elu muutnud, nüüd tuleb õppida selles elama,? nendib tunnustatud tippjuht naeratades.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.