Ülo Toomsalu • 16. november 2000 kell 5:56

Nool ja Pertelson astuvad spordijuhi valimise vastu

Olümpiamedalivõitjad Erki Nool ja Indrek Pertelson kavatsevad sportlaste ühenduse nimel avaldada protesti Tiit Nuudi tagasivalimise vastu Eesti Olümpiakomitee presidendiks järgmisel nädalal, kirjutab Eesti Päevaleht.

Erki Nool ütles eile, et sportlased teevad ettepaneku lükata Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi valimine poole aasta võrra edasi. Tema sõnul oleks see vajalik, et senise presidendi Tiit Nuudi kõrval saaks oma programmi ette valmistada ka mõni teine kandidaat.

Kümnevõistluse olümpiavõitja heidab Nuudile ette viletsat suhtlemist sportlastega, sponsorprogrammide raha segast liikumist ja selgete eesmärkide puudumist EOK tegevuses.

'Kui olümpiakomitee eesmärk on ainult saata võistkond olümpiamängudele, siis saaks sellega paremini hakkama mõni transpordifirma,' lausus Nool.

'Sportlaste ühenduse kavandatav protest pole niivõrd personaalne, kuivõrd suunatud EOK juhtimisstiili vastu,' ütles Sydney pronksmedalimehe Indrek Pertelson. 'Otsused sünnivad kabinetivaikuses.'

Erki Noole sõnul on EOK presidendi roll järgmisel neljal aastal kuni Ateena suveolümpiamängudeni senisest olulisem, sest EOK ja Eesti Spordi Keskliidu (ESKL) ühendamise järel koondub kogu võim spordielu juhtimises ühe mehe kätte.

Hetkel kuum