• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu täpsustas vabatsoonide tegevust

  Tolliseaduse kahe paragrahvi muudatused sätestavad kindlad kriteeriumid vabatsoonide loomisele, et võimaldada valitsusel langetada vabatsoonide loomise otsuseid ühtsetel alustel ja vähendada otsuste subjektiivsust. Ühtlasi täpsustavad muudatused piiranguid majandustegevusele vabatsoonis ja sätestavad vabatsooni lõppemisega seonduva.
  Valitsusel on seadusemuudatuse kohaselt õigus vabatsoonide loomisel selle tegutsemise aeg määrata, kuid seaduse tasandil ajalist piiri ei ole.
  Seadusemuudatus määratleb ka tegutsemise piirangud vabatsoonis. Kui üldiselt on vabatsoon range järelevalve all olev tollitsoon, kus on lihtsustatud mõned tolliprotseduurid, siis teatud tingimustel on seal lubatud ka kaupade väärtustamine, kuid ainult sisseveetava kauba töötlemine.
  Valitsus on seni kritiseerinud eelmise võimukoalitsiooni tegevust vabatsoonide loomisel ja likvideeris juulis seaduseaukudele viidates Võru vabatsooni, mis tõi kaasa Võru maavanema Robert Lepiksoni terava kriitika.
  Eestis on nüüd kolm vabatsooni, millest aktiivselt tegutsevad kaks ? Muuga sadamas ja Sillamäel. Valitsus lubas uusi mitte juurde luua.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.