Ülo Toomsalu • 17. november 2000 kell 6:30

Hallaste on suurim trahvivõlgnik

Tallinna parkimistrahvide eraisikutest võlglaste edetabelit juhib 91 maksmata trahviga endine poliitik ja pastor, riigi alkoholipoliitika nõukogu juht advokaat Illar Hallaste, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Illar Hallaste autole on tasulises parkimisalas maksmata parkimise eest trahvid kirjutatud kahe aasta jooksul, meil on ka täpne ülevaade trahvide tegemisaegadest ja kohtadest,' ütles liikluskorralduskeskuse juhataja Vello Koonik.

Kahe aasta jooksul enam kui 39 000 krooni eest trahve teeninud Illar Hallaste endaga ei õnnestunud Eesti Päevalehel eile rääkida, sest mees viibib välismaal komandeeringus.

Firmadest on samuti 91 maksmata trahviga esikohal Kindlustusjuht OÜ. Firmade esivõlglane oma 91 trahvi teeninud kõik 2000. aastal. '90 maksmata trahvi on Hansaliisingu autol, mida kasutab Eesti Ametiühingute Keskliit,' ütles Koonik.

Illar Hallaste õigusbüroo töötaja sõnul parkimiskontrolörid lausa jahivad parkijaid. 'Meil on kontor kesklinnas, Hallaste pargib maja ees ja pole kuupiletit ostnud, sest see on liiga kallis,' leidis Hallaste kolleeg.

57 trahvi kogunud Majanduskaitsebüroo vahetas tänavu juhatuse esimehe Lauri Vitsuti sõnul parkimiskontrolöride pideva tüütamise tõttu büroo asukohta. 'Harju tänaval tehti pidevalt trahvi ja sealt on isegi meie klientide autosid minema veetud, kui need meetri võrra valesse kohta seisma jäeti,' ütles ta.

Hetkel kuum