Ülo Toomsalu • 17. november 2000 kell 7:16

SLÕL: poliitikud olümpialiikumisest eemale

Paljudele ootamatult on asunud asus Nuudi kandidatuuri Eesti Olümpiakomitee presidendi kohale avalikult kritiseerima Eesti mustersportlane Erki Nool, kirjutab SL Õhtuleht tänases juhtkirjas.

SL Õhtuleht tunneb head meelt, et sportlane soovib valimisprotsessis kaasa rääkida, kuid soovi tumendab teadmine, et olümpiavõitja süüdistused on pinnapealsed.

SL Õhtuleht arvab, et Nuudi vihaseimaks rivaaliks saab eksolümplane, veiniärimees ja mõõdukas poliitik Jüri Tamm. Ta võib olla 'kergejõustikumaffia' loodud püramiidi üks osa, keda uue võimaliku tegevjuhina täiendaks kultuuriministeeriumi endine asekantsler Henn Vallimäe. Ja halliks kardinaliks kujuneks Eesti Vabariigi järgmine president Toomas Savi. Taolisele triole on isegi Noolel raske vastu hakata.

Selle teerulli alt ei päästa Nuudit kopsakad sponsorlepingud ega nüüdis-ajastatud organisatsioon. SL Õhtuleht eelistab aga Nuudit. Seni kuni Tamm, Vallimäe või mõni edev olümpiapresidendi ambitsioonidega ärimees pole suutnud välja pakkuda uut programmi ning arusaadavalt põhjendanud

Uut EOK presidenti valides tuleks hoiduda poliitikutest, nende kummardajatest ja tühitallajatest, arvab SL Õhtuleht.

Hetkel kuum