Kaido Einama • 17. november 2000 kell 15:35

Sügistormid takistavad kalapüüki Peipsil

Peipsi järvel kestab praegu sügisene kalapüügihooaeg. Paraku segavad tugev torm ja tuul kalapüüki, mistõttu kalasaagid on osutunud üsnagi tagasihoidlikuks, kirjutab maakonnaleht Vooremaa nädalavahetuse väljaandes.

Sügisene kalapüügihooaeg algas Peipsil 1. septembrist. Sel perioodil võib püüda põhjanooda ja võrkudega. Mõrdadega lubati püüda ka suvel.

Kasepää valla kalandusfirma OÜ Omedu Rand kakskümmend kalurit käivad järvel nelja laevaga. ?Meie firmal on üks põhjanoot ning 205 võrku,? ütles OÜ Omedu Rand juhataja Jüri Vooder. ?Põhjanoodaga teeme me päevas 14 kuni 16 tõmmet ja kui me siis 500 kilogrammi kala saame, võime saagiga hästi rahule jääda,? rääkis Jüri Vooder. Selle firma staa?ikamateks kalalaevade kapteniteks on Aleksander Svätski ja Sergei Topkin.

OÜ Peipsi kalatööstus üheksa kalurit on sügishooajal püüdnud ligi 30 000 kilogrammi kala. ?Ka meie ettevõttel on saak jäänud tagasihoidlikuks põhiliselt tugeva tuule tõttu,? ütles osaühingu juhataja Ilja Bõstrov. ?Hea, kui kalapüügifirma tegeleb ka ise kala töötlemisega ja nii rajasime meiegi kalatöötlemisettevõtte. Mis puutub kala turustamisse, siis Eestis on kala hind märksa odavam kui välisriikides,? lausus kalandusfirma juht.

Hetkel kuum