• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ESS tahab osa Tallinna majavalitsusi ära osta

  Eesti suurima turvafirma ESS tütarettevõte ESS Kinnisvarahoolduse AS soovib erastada osa Tallinna majavalitsusi ja loodab õige majandamise korral nad kasumit tootma panna, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Selge see, et oleme erastamisest huvitatud, sest kinnisvarahooldus on üks meie firma tegevusaladest,' ütles ESS Kinnisvarahoolduse ASi juhatuse esimees Heigo Kaldra. 'Meil on sellel alal kogemus ja oma tulevikunägemus ning arvame, et majavalitsuste tööd saaks paremini korraldada, kui seda siiani tehtud on.'
  Koonderakonna juhitud eelmises Tallinna linnavalitsuses abilinnapeana eelarve- ja rahandusküsimuste eest vastutanud Kaldra sõnul on Tallinnas kolm majavalitsust: Mustamäe, südalinna ja Kristiine, mis on oma majandustulemuste poolest teistest selgelt paremal järjel ja nendest on ESS ka rohkem huvitatud.
  Tallinna abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul näeb praegune erastamisprojekt ette, et majavalitsusi saab erastada vaid neljakaupa. 'Paketis on paar paremal järjel olevat majavalitsust ja kaks halvemat,' lausus Kivimaa.
  Pae Kinnisvarahalduse ASi juhatuse esimehe ja tegevdirektori Aare Ranniti sõnul on majavalitsuste erastamine absoluutselt vale otsus, millel võivad olla ettearvamatud tagajärjed.
  'See on absurdi tipp,' lausus Rannit. 'Ma ei kujuta ette, mis saab, kui need erastatakse. Praegu meie ei taotle kasumit ning seetõttu on maja hoolduse hinnad miinimumini viidud. Kui tuleb aga eraomanik, siis tema tahab kasumit ja lööb hinnad üles.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.