Ülo Toomsalu • 20. november 2000 kell 6:14

ESS tahab osa Tallinna majavalitsusi ära osta

Eesti suurima turvafirma ESS tütarettevõte ESS Kinnisvarahoolduse AS soovib erastada osa Tallinna majavalitsusi ja loodab õige majandamise korral nad kasumit tootma panna, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Selge see, et oleme erastamisest huvitatud, sest kinnisvarahooldus on üks meie firma tegevusaladest,' ütles ESS Kinnisvarahoolduse ASi juhatuse esimees Heigo Kaldra. 'Meil on sellel alal kogemus ja oma tulevikunägemus ning arvame, et majavalitsuste tööd saaks paremini korraldada, kui seda siiani tehtud on.'

Koonderakonna juhitud eelmises Tallinna linnavalitsuses abilinnapeana eelarve- ja rahandusküsimuste eest vastutanud Kaldra sõnul on Tallinnas kolm majavalitsust: Mustamäe, südalinna ja Kristiine, mis on oma majandustulemuste poolest teistest selgelt paremal järjel ja nendest on ESS ka rohkem huvitatud.

Tallinna abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul näeb praegune erastamisprojekt ette, et majavalitsusi saab erastada vaid neljakaupa. 'Paketis on paar paremal järjel olevat majavalitsust ja kaks halvemat,' lausus Kivimaa.

Pae Kinnisvarahalduse ASi juhatuse esimehe ja tegevdirektori Aare Ranniti sõnul on majavalitsuste erastamine absoluutselt vale otsus, millel võivad olla ettearvamatud tagajärjed.

'See on absurdi tipp,' lausus Rannit. 'Ma ei kujuta ette, mis saab, kui need erastatakse. Praegu meie ei taotle kasumit ning seetõttu on maja hoolduse hinnad miinimumini viidud. Kui tuleb aga eraomanik, siis tema tahab kasumit ja lööb hinnad üles.'

Hetkel kuum