• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudtee-erastajad üllatasid pakutava raha suurendamisega

  Eesti Raudtee aktsiate ostuhinda tõstsid nii Baltic Rail Service (BRS), Raudtee Erastamise Rahva Aktsiaselts (RER) kui Rail America. Kinnitamata andmetel on nüüd kõikide osalejate ostusumma üle miljardi krooni. Varem jäi RERi pakkumine 800 mln kr ja BRSi pakkumine 1 mld kr juurde. Rail Estonia esialgne pakkumine oli 2 mld kr.
  Ostuhinna pakkumise tõstmine lükkas ümber teooria, nagu vähendaks langusega asendunud raudteevedude kasv ERi aktsiate hinda.
  Teede- ja sideministri Toivo Jürgensoni väitel otsustavad ERi erastaja eelkõige ostuhind ja investeeringud, seejärel äriplaan. Kuna investeeringute maht ja äriplaan on pakkujail üsna sarnased, võib määravaks saada ostuhind. Erastamisel osalejate esindajate sõnutsi tulevad võitja otsustajana tõenäolisemalt kõne alla poliitilised eelistused.
  Erastamiskonkursil osalejad ühendavad endas mitmeid poliitilisi ja raudtee-alaseid jõude. 47 Eesti ärimehest ja ­ühingust koosnev Raudtee Erastamise Rahva AS tegi pakkumise koos kaubavedude operaatorfirmaga SJ International Rootsist ja Inglise infrastruktuuri haldamise firmaga Secro Rail.
  Rail Estonia taga on konsortsium, kuhu kuuluvad Rail America, CSX, Wabtec Corporation, Union Switch & Signal ja Kingsley-Group, lisaks lepingu alusel kaasatavad firmad.
  BRSi eestvedajaiks on OÜ Ganiger, mille omanikud on Jüri Käo ja Guido Sammelselg. Nendega koos esitasid pakkumise Inglise infrastruktuurifirma tütarfirma Jarvis International, USA Railroad Development Corporation ja USA raudtee operaatorfirma Rail World.
  Erastamisagentuur otsustab parima pakkumise tõenäoliselt 13. detsembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Konkurentsiamet soovitab taastuvenergia toetused üle vaadata
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,