Merike Ojasson • 20. november 2000 kell 10:19

Suurtes hotellides ja restoranides pole suurt palgatõusu

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevdirektori Donald Visnapuu hinnangul näitab nende liidusisene arvestus, et kuupalk on tõusnud ainult 16% ja ulatub praegu 50 ja rohkema töötajaga ettevõttes 5684 kroonini.

Statistikaameti teatel tõusis kuu- ja tunnipalk kolmandas kvartalis kõige enam hotellide ja restoranide tegevusalal. Brutokuupalk tõusis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 44,7% ja tunnipalk 39,2%.

Ka statistikaameti teatel selle tegevusala 50 ja enama töötajaga ettevõtetes tõusis kuupalk 16,5% ja tunnipalk 17,2% ning nendes ettevõtetes oli brutokuupalk 5038 krooni ja brutotunnipalk 29,00 krooni. Alla 50 töötajaga ettevõtteid on hotellide ja restoranide tegevusalal tunduvalt rohkem ja ka nende töötajate arvu osatähtsus on suurem. Nimetatud ettevõtete madal palgatase mõjutab kogu tegevusala palgataset.

'Siiamaani oli statistiliste numbrite ja meie näitajate vahel suur vahe. Ilmselt oleneb see ikkagi sellest, milliste firmade näitajaid arvestatakse. Meie oleme oma statistikat teinud just suuremate majutusasutuste kohta ja nendes oli palgatõus reaalne ehk 16 protsenti,' ütles Visnapuu.

Hetkel kuum