• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaevurite asemel kosuvad Toila sanatooriumis soomlased

  Varem Eesti Põlevkivile kuulunud Toila sanatooriumis kosujate hulgas on põlevkivitöötajate osakaal vähenenud viiele protsendile, uus omanik on järjest enam hakanud kohale meelitama soomlasi ja sakslasi.

  Eesti Põlevkivi tütarettevõtte AS-i Toila Sanatoorium aktsiad ja võlad kokku 6,5 miljoni krooniga ostis tänavu kevadel AS Agdeck, mis kuulub firma tegevjuhile Sulev Reelole, veel paarile eestlasele ja ühele sakslasele ning mis pidas senimaani Jõhvis nelja suuremat kauplust.
  Ettevõte on uuel tegevusalal päris hästi kohanenud. Sulev Reelo sõnul teenis sanatoorium viimasel ajal Eesti Põlevkivi alluvuses 5 miljoni kroonise aastakäibe juures 8 miljonit krooni kahjumit, nüüd on aga majandustulemused plussi jõudnud. Eesti külastajatele ei ole julgetud hindu eriti tõsta, küll aga on hinnad kõrgemad välismaalastele ning majandustulemuste parandamisele on kaasa aidanud nii see kui ka teenuste lisamine ja kulude kärpimine. Reelo peab sanatooriumi senise tegevuse kahjumit eelkõige ühe ettevõtte ? Eesti Põlevkivi teenindamisest tingituks.
  Uus omanik on tõstnud ka president Pätsi suveresidentsina tuntud mereäärse Toila alevi 280kohalise ravi- ja puhkeasutuse täituvuse 30-lt 45 protsendini, eesmärk on jõuda 70protsendilise keskmise täituvuseni. Sanatooriumi kaasajastamisse paigutab ettevõte sel aastal 10 miljonit krooni.
  Lähemalt loe homsest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Kokku varisenud ERIALi niiditõmbaja aitas politseiametnikule maja ehitada Süüdistus kirjeldab raha keerutamist ja omastamist
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.