Ervin Soon • 21. november 2000 kell 12:07

Kaevurite asemel kosuvad Toila sanatooriumis soomlased

Varem Eesti Põlevkivile kuulunud Toila sanatooriumis kosujate hulgas on põlevkivitöötajate osakaal vähenenud viiele protsendile, uus omanik on järjest enam hakanud kohale meelitama soomlasi ja sakslasi.

Eesti Põlevkivi tütarettevõtte AS-i Toila Sanatoorium aktsiad ja võlad kokku 6,5 miljoni krooniga ostis tänavu kevadel AS Agdeck, mis kuulub firma tegevjuhile Sulev Reelole, veel paarile eestlasele ja ühele sakslasele ning mis pidas senimaani Jõhvis nelja suuremat kauplust.

Ettevõte on uuel tegevusalal päris hästi kohanenud. Sulev Reelo sõnul teenis sanatoorium viimasel ajal Eesti Põlevkivi alluvuses 5 miljoni kroonise aastakäibe juures 8 miljonit krooni kahjumit, nüüd on aga majandustulemused plussi jõudnud. Eesti külastajatele ei ole julgetud hindu eriti tõsta, küll aga on hinnad kõrgemad välismaalastele ning majandustulemuste parandamisele on kaasa aidanud nii see kui ka teenuste lisamine ja kulude kärpimine. Reelo peab sanatooriumi senise tegevuse kahjumit eelkõige ühe ettevõtte ? Eesti Põlevkivi teenindamisest tingituks.

Uus omanik on tõstnud ka president Pätsi suveresidentsina tuntud mereäärse Toila alevi 280kohalise ravi- ja puhkeasutuse täituvuse 30-lt 45 protsendini, eesmärk on jõuda 70protsendilise keskmise täituvuseni. Sanatooriumi kaasajastamisse paigutab ettevõte sel aastal 10 miljonit krooni.

Lähemalt loe homsest Äripäevast.

Hetkel kuum