Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Planeerimisvead maksavad mugavuse

  Kui suurema büroo kööginurk meenutab oma suuruselt ja varustatuselt juba väiksemat kodukööki, siis 10-?15inimeseline kontor ajab läbi palju vähemaga. Enamikul juhtudel ei nõua väike kööginurk täiendavat ventilatsiooni ega ka kraanikaussi.
  Kolde Grupi büroos loobusime näiteks ümberplaneerimise käigus valamust, et ruumi paremini kasutada, ja tehtud otsust pole veel kordagi tulnud kahetseda. Värske vesi saadakse tänapäeval valdavalt mõne vett müüva firma poolt renditavast veeautomaadist.
  Kööginurgale kohta valides tasub järgida põhimõtet ? suletud külalistele, avatud oma töötajatele.
  Hea oleks, kui kööginurk asuks sekretärile, kes on tavaliselt kogu nurga eest hoolitseja, võrdlemisi lähedal, nii et tema tegevus külalistele kohvi pakkudes ei segaks büroo üldist töörütmi.
  Juhul kui kööginurka ei õnnestu võõraste pilkude eest varjata, tuleks erilist tähelepanu pöörata kasutatavale tehnikale ja nõudele. Appi tulevad siin Boschi või Siemensi poolt valmistatud kohvikannud, mille disain on tavapärasest pisut omapärasem ning väljapeetum.
  Enamasti piisab väikekontori köögis kahest üksteise kohal asetsevast kaheukselisest kapist, mille vahele jääb tööpind. Lisaks neile oleks köögis soovitav omada ka väikest külmkappi, milles on muu hulgas jääkamber jäätiste hoidmiseks.
  Praktika näitab, et kontori kohvimasin peab olema kindlasti termosega. Enne kui otsustatakse büroos sooja toidu valmistamise kasuks, vajab ruumi ventilatsioon kriitilise pilguga ülevaatamist.
  Tavaline kontoriruumi ventilatsioonisüsteem jääb ilmselgelt nõrgaks, mistõttu aitab praktiliselt vaid avatava akna vahetu lähedus.
  Kööginurk ei lõpe siiski ainult boksiga kontorinurgas. Firmat külastavad inimesed saavad üldmulje pigem sellest, kas lauale toodavad kohvitassid või klaasid on ikka ühesugused, millised on suhkru ja kooretops, milline on kandik nende kõigi all ja kas sekretär ka naeratas.
  Meie Tallinna kontorisse Veerenni tänaval oli kööginurk ette nähtud juba sisekujundusprojektis. Kööginurk on ühendatud puhkenurgaga, kuhu saab kliendid ja külalised suunata hetkeks diivanile istuma ning kohvi jooma ? juhul kui ei ole võimalik nendega kohe tegeleda.
  Meie kööginurga kapp on mahukas, sisaldades külmkappi, kraanikaussi, puljongikeetmise masinat, kohviaparaati ning riiuleid toiduainete, lauanõude hoidmiseks-peitmiseks. Mikrolaineahi on kavas antud nimekirjale õige pea lisada.
  Kuna Isoveris täidab kööginurk samaaegselt ka külaliste vastuvõtmise ruumi funktsiooni ning on kogu aeg avatud ja nähtav kogu müügisaalile, siis päris tõsist toiduvalmistamise ning lõõgastumise kohta oma töötajatele ta kahjuks ei paku.
  Minu arvates ei ole meie kööginurk lahendatud kõige paremini, kuna töötajatel puudub reaalne võimalus eralduda ning lõunapausi segamatult pidada.
  Samas on aga antud lahendus konkreetsete ruumide puhul üks ainuvõimalikke ning võimaldab lõunapausi pidades silma peal hoida kogu müügiruumil ning vajadusel tööle asuda.
  Teistele aga soovitan, et kui ruumide planeeringus on vähegi võimalik eraldada köögi jaoks päris eraldi nurk koos mugava istumisvõimalusega, siis võiks see olemas olla küll. Sel juhul saavad töötajad soovi ja vajaduse korral oma lõunapausi segamatult ära pidada ning ennast mugavalt tundes hetkeks aja maha võtta.
  Autor: Indrek Allmann
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Telia tehnoloogiajuht: peame peeglisse vaatama ja soolised stereotüübid murdma
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Esmaspäevane raadiohommik: juust, parkett ja turistid
Vestleme esmaspäeva hommikul kolme ettevõtjaga: ühega parketist, teisega juustust ja kolmandaga turistidest.
Vestleme esmaspäeva hommikul kolme ettevõtjaga: ühega parketist, teisega juustust ja kolmandaga turistidest.

Olulisemad lood

Koduostjad hoiavad end languse ootuses tagasi
Novembris püsis kinnisvaraturul vaikelu: Tallinnas müüdi kortereid kolmandiku vähem kui aasta tagasi, ruutmeetri mediaanhind kuuga küll pisut langes, aga eelmisest aastast on ikka pea viiendiku kõrgem.
Novembris püsis kinnisvaraturul vaikelu: Tallinnas müüdi kortereid kolmandiku vähem kui aasta tagasi, ruutmeetri mediaanhind kuuga küll pisut langes, aga eelmisest aastast on ikka pea viiendiku kõrgem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.