Inge Rumessen • 21. november 2000 kell 7:39

Tööstustoodangu müük suurenes 8%

Eesti tööstusettevõtted müüsid 2000. aasta oktoobris 8% rohkem toodangut kui eelmise aasta oktoobris. 2000. aasta kümne kuuga müüsid tööstusettevõtted 11% rohkem toodangut kui 1999. aasta samal ajavahemikul, töötlevas tööstuses 14% rohkem. Toodangu müük suurenes oktoobris võrreldes 1999. aasta oktoobriga kõigis töötleva tööstuse harudes peale trükinduse, kemikaalide ja keemiatoodete, kontorimasinate ja arvutite ning muude transpordivahendite tootmise.

Rohkem kui töötlevas tööstuses keskmiselt suurenes toodangu müük tekstiilitööstuses, paberi- ja pabertoodete, kummi- ja plasttoodete, ehitusmaterjali, metalltoodete, masinate ja seadmete, elektrimasinate, raadio-, televisiooni- ja sideseadmete, täppisinstrumentide ning mootorsõidukite tootmises.

Toodangu müük hõlmab Eesti tööstusettevõtete toodangu müügi nii kodumaisele turule kui ka ekspordiks.

2000. aasta oktoobris tootsid ettevõtted 2% vähem elektrienergiat ja 10% vähem soojust kui eelmise aasta oktoobris.

Hetkel kuum