• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Põlevkivi koondab 1400 inimest

  Eesti Põlevkivi kaevandustesse jääb kolme aasta pärast tööle senise 5800 töötaja asemel 3400, lisaks leiab 500 ida-virumaalast tööd laiendatavas ASis Põlevkiviraudtee ning veel 500 metallitöötlemisettevõttes AS Mäetehnika, ütles peadirektor Mati Jostov.
  Kaevandusfirma juhatuse väljatöötatava kava kohaselt suletakse 2002. aastaks 600 töötajaga Ahtme kaevandus.
  Kaevanduse rajatistesse viiakse tervikuna üle AS Põlevkiviraudtee, mille administratsioon ja tootmisvahendid asuvad praegu laialipillutatult Kohtla-Järvel ning Jõhvis.
  Kaevandusfirma valmistub põlevkivivedusid täielikult ara tooma Eesti Raudteelt, mistõttu Põlevkiviraudtee töötajaskond suureneb praeguselt 400-lt saja töötaja võrra.
  Eesti Põlevkivi vabastab esmajärjekorras madala kvalifikatsiooniga abitöölised ja pensioniealised, et parandada tootmise efektiivsust, ütles Jostov reedel.
  ?Oleme asunud koostama üksikasjalikku majanduslikku kalkulatsiooni ja välja selekteerima meile vajalikke inimesi,? rääkis Jostov. ?Hiljemalt kuue kuu pärast suudame töötajatele öelda, kelle saadame pensionile, kelle koondame ja kellele leiame töökoha teistes kaevandustes.?
  Eesti Põlevkivi maksab lahkuvatele pensioniealistele töötajatele 1450 krooni suurust täiendavat ettevõtte pensioni.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.