• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolbakovi ähvardab vabadusekaotus

  Süüdistuse kohaselt nõudis Kolbakov 1994. aasta märtsis ärimees Üllar Meoselt tapmisega ähvardades 40 000 krooni suuruse võla tagasimaksmist.
  Kolbakovi süüdistatakse ka kelmuses. Süüdistuse kohaselt tekitas Kolbakov 1993. aastal Lõuna-Eesti Arengupangale (LEA) 594 000 krooni suuruse varalise kahju.
  Kolbakov lubas LEA vanemraamatupidajale, et maksab pangast võetud laenu väidetavalt panga ruumides remondi teinud ASi Kentex juhile. Süüdistuskokkuvõtte järgi polnud Kentex remonditöid kunagi teinud, Kentexi juht oli sel ajal tegelikult surnud ning tema allkiri oli kassa väljaminekuorderil võltsitud.
  Kriminaalkoodeksi kohaselt saab nii omavoli kui ka kelmuse eest karistada kuni nelja-aastase vabadusekaotusega.
  Kolbakovi kaitsja, vandeadvokaat Kalev Bachmanni sõnul on mitmed tunnistajad Üllar Meose jutu ähvarduste kohta ümber lükanud. ?Raha nõudmise situatsiooni pealt näinud inimesed on tunnistanud, et mingit tapmisega ähvardamist polnud,? rääkis Bachmann. ?Oli vaid kõrgendatud häältega jutuajamine.?
  Kelmuse episoodi kohta väitis Bachmann, et LEA tegelikult kahju saanud ei ole. ?Pankrotihaldur ei ole näiteks esitanud tsiviilhagi,? põhjendas Bachmann. ?LEAs toimusid tehingud, millega pank kokkuvõttes reaalset kahju ei saanud.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.