• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvesse läks 15 riigieelarve parandust

  Lisaks valitsuse esitatud kümnele parandusettepanekule pooldas komisjon veel viit ettepanekut, mille olid esitanud valitsusliitu kuuluvad riigikogu liikmed, ütles neljapäeval rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson.
  Tähtajaks laekus tuleva aasta eelarvekavale 317 parandust, nende lahtikirjutamisel ja süstematiseerimisel kujunes muudatusettepanekute arvuks 388. Komisjon toetas Jürgensoni sõnul kõiki kümmet valitsuse ettepanekut, mis suurendavad eelarve tulude ja kulude mahtu 300 miljoni krooni võrra. Jürgensoni selgitusel lahendavad valitsuse ettepanekud ka paljud varem opositsiooni esitatud soovid, nagu omavalitsuste toetusfondi suurendamine, raha kiirabile ning haiglate ja kasarmute renoveerimiseks.
  Lisanduvast 300 miljonist 70 miljonit krooni tuleb ettevõtte tulumaksu laekumise prognoosi suurendamisest. 20 miljoni krooni võrra suureneb trahvidest laekuv summa. Ülejäänud 210 miljonit krooni lisatulu peab tulema riigile kuuluvate ettevõtete dividendimäära suurendamisest.
  Valitsuse ettepanekute järgi läheb lisaraha kohalike omavalitsuste toetusfondi (86 mln kr), põllumajanduse otsetoetusteks (50 mln kr), kasarmute ja lõhkeaineladude remondiks (44 mln kr), ringhäälingule (21,2 mln kr) ja kiirabile (17 mln kr).
  Suuremad summad on ette nähtud veel riigi õigusabi kuludeks, erakondadele, regionaalinvesteeringuteks, Mustamäe ja Pärnu haigla kapitaalremondiks ning Hiiumaa laevatee süvendamiseks.
  Komisjon paneb eelarveprojekti riigikogu täiskogus teise lugemise jätkamisele 6. detsembril.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.