Ülo Toomsalu • 23. november 2000 kell 7:31

Austraalia lennufirma müüs imeodavaid pileteid Tallinnast Sydneysse

7. novembril ilmus reisimisteemalistesse interneti uudisgruppidesse teade, et Tallinnast on võimalik Austraaliasse ja tagasi lennata kõigest 349 USA dollari eest. Eesti rahasse ümber arvutades on edasi-tagasipileti hinnaks vähem kui 7000 krooni, kirjutab Eesti Ekspress.

Soodusreis oleks viinud kõigepealt Estonian Airi lennukiga Londonisse või Frankfurti ja sealt edasi maineka lennukompanii Qantas teenuseid kasutades läbi Aasia Austraaliasse.

Uudis levis kulutulena, sest isegi tavaline turismiklassi pileti rohelisele mandrile maksab 20 000 krooni ringis.

Kõige kummalisem oli aga see, et madala hinnaga polnud lennukompanii sidunud mingeid piiranguid. Tolle piletiga võis Austraalias viibida kasvõi aasta ning muudatuste tegemine reisiplaanides oli lubatud iga kell. Lisaks pakkus broneerimissüsteem lahkesti võimalust alustada reisi Tallinnast äriklassis.

Ilmselgelt oli keegi teinud vea ning 11. novembril õhtul maksis samasuguste tingimustega pilet antud marsruudile taas ligi 100 000 krooni.

Vahepeal olid teadaolevalt 35 inimest - kõik välismaalased - juba jõudnud imesoodsad piletid välja osta.

Ka soodushinnast kuulnud eestlased proovisid pileteid osta, kuid ükski siinne reisibüroo ei julgenud neid müüa. Kardeti lennukompaniiga tülli minna.

Estonian Airi pressiesindaja Raimond Made kinnitab, et Tallinna lennujaamas ühtegi imeodava pileti omanikku lennukist maha ei jäeta. 'Kui reisija asub end lennule registreerima, ei uuri keegi enam pileti hinda. Vedamise kohustus tekib lennufirmal pärast seda, kui lennupilet on reisijale välja kirjutatud,' ütleb ta.

Hetkel kuum