ÄP fototoimetus • 23. november 2000 kell 22:00

Eesti Energia kasutab laenu võrkude ehitamiseks

Osaliselt kasutab Eesti Energia laenu Tartu alajaama ehituse ja Eesti Elektrijaama-Püssi 330kilovoldise kõrgepingeliini ehituse finantseerimiseks, refinantseerides varasemaid kohustusi, rääkis Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive.

Ettevõtte 2000/2001 majandusaasta investeeringute kogumaht on 1,3 miljardit krooni.

Eesti Energia sõlmis eile õhtul rahvusvahelise sündikaatlaenu lepingu 35 miljoni euro ehk 550 miljoni krooni ulatuses. Laenu intress on kuue kuu Euribor pluss 0,80 protsenti. Eesti Energia sõlmis laenulepingu viieks aastaks, jättes endale õiguse soovi korral pikendada laenu tähtaega veel kahe aasta võrra.

Sündikaatlaenus osalevad kuus panka: BankGesellschaft Berlin AG, Dai-Ichi Kangyo Bank Ltd., Landesbank Schleswig-Holstein Girozentrale, Merita Nordbanken-Unidanmark Group, Westdeutsche Landesbank Girozentrale ja Leonia Corporation Bank PLC, teatas Eesti Energia.

Sandor Liive sõnul on võetud laen Eesti Energia kõigi aegade ja ka Eesti viimase kolme aasta odavaim.

Järgmisel majandusaastal kavatseb Eesti Energia kaasata laenuraha 50 miljoni euro ulatuses. Varem on Eesti Energia rahvusvahelistelt rahaturgudelt laenanud kokku üle 759 miljoni krooni.

Autor: ÄP

Hetkel kuum