• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haigekassa üritab reformiga tagada võrdset raviteenust

  Tuleva aasta esimesel poolel lõpule jõudev haigekassa reform peab kindlustama, et inimesed saaksid üle Eesti võrdsel tasemel raviteenust ja pääseksid lihtsamini soovitud arsti juurde, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Enam pole nii, et üks haigekassa maksab puugivastase vaktsiini kinni, teise haigekassa inimesed peavad seda tegema aga oma rahakoti peal,' märkis keskhaigekassa direktor Maris Jesse.
  Haigekassa struktuurireformi eesmärgiks on Jesse sõnul haigete ja kindlustatute võrdse kohtlemise tagamine. Samuti võimaldab reform vähendada haigekassade killustatust ja tugevdada planeerimist, lisas ta.
  Võru haigla peaarsti Arvi Vaski kinnitusel vajavad enam kaitset äärealade inimesed. 'Arstiabi on kõige kättesaadavam Tallinna ja Tartu inimestele. Linnainimesed käivad arsti juures kaks korda enam kui maainimesed, kes on vähemalt sama haiged,' rääkis Vask. 'Loodan, et reform tagab selle, et keskused ei tarbi ääremaade raha ära.'
  Vaski sõnul peaks edaspidi suurenema ka patsiendi vabadus endale arsti valida, sest haigekassade piirid pole enam nii jäigad.
  Kui valitsus reformikava kinnitab tekib praeguse 17 piirkondliku haigekassa asemel järgmisel aastal seitse haigekassat. Suurematesse linnadesse tulevate keskuste ülesanneteks on lepingute planeerimine, raviarvete kontrollimine ja maksmine, soodusravimite maksmine ja raamatupidamine.
  Kümme senist maakonnakeskuste haigekassat muutuvad büroodeks, kus hakatakse tegelema haigekassakaartide, retseptide, töövõimetuslehtede ning teavitamisega.
  Haigekassade 358 ametnikust kaotab reformi tõttu töö ilmselt 20-25 inimest. Koondatakse peamiselt raamatupidajad, ametisse võetakse juurde arste-eksperte, kes hakkavad kontrollima raviarveid ja töövõimetuslehti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.