23. november 2000 kell 11:30

Tallinna Väärtpaberibörs vähendab väikeinvestori kulusid

Tallinna Väärtpaberibörsi (TVB) nõukogu kiitis heaks uue hinnakirja üldpõhimõtted, mis vähendab väikeinvestori kulutusi väärtpaberiturul osalemiseks.

Uue hinnakirja põhimõtte järgi hakkab tehingutasu börsi liikmetele senise 35 krooni asemel olema propotsionaalne ehk sõltuma tehingu mahust. Vähenevad ka väärtpaberikonto avamise tasud. Kavas on ka mitmekordselt vähendada Eesti Väärtpaberite Keskdepositooriumi (EVK) hooldustasusid väikestele äriühingutele. Väikesed äriühingud moodustavad valdava enamuse firmadest, mis peavad järgmisest aastast jõustuva Eesti väärtpaberite keskregistri seaduse kohaselt registreerima oma aktsiaraamatu EVK-s.

Uus hinnakiri tuleb lõplikule kinnitamisele järgmisel TVB nõukogu koosolekul.

Hetkel kuum